LTE-vel érkezik a Samsung középkategóriás újdonsága

A dél-koreaiak új okostelefonja egy költséghatékony megoldás lesz villámgyors mobilinternet-eléréssel.

LTE-vel érkezik a Samsung középkategóriás újdonsága

A Samsung a Galaxy Core modellek esetében mindig a középkategória aktuális igényeihez próbál igazodni, és ebből kifolyólag ezúttal egészen érdekes helyzet alakult ki. A friss Core modell ugyan a Lite jelölést kapta, ám a Lite korántsem azt jelenti itt, hogy ez minden tekintetben rosszabb specifikációval szolgálna, mint a Core LTE.

A mobiltelefon valamelyest nagyobb lett a korábbi Core modelleknél, ami annak köszönhető, hogy itt már egy 4,7 hüvelykes megjelenítő uralja a terepet. A nagyméretű panelhez nem kapcsolódik magas felbontás, ugyanis mindössze 800 x 480 pixellel gazdálkodhat a képek kirajzolásakor a Galaxy Core Lite. Az előlapi kezelőszervek nem lettek virtuálisak, így a három kötelező jellegű billentyű a kijelző alatt tűnik fel. Az előlap tekintetében még egy érdekességre ki kell térnünk, a megjelenítő felett sajnos csak néhány szenzor sorakozik, kamera ide nem került, vagyis ilyenformán nem lehet vele videóhívásokat bonyolítani – ez mindenképpen nagy kár egy középkategóriás eszköz esetében. A főkamerája 5 megapixeles fotók és 720p-s videófelvételek készítését teszi lehetővé, a LED-es segédfénynek köszönhetően pedig rosszabb fényviszonyoknál is jól teljesíthet. Az operációs rendszer szerepében az Andorid 4.3 Jelly Bean tűnik fel, ami napjainkban, az Android 4.4 gyors terjedése mellett már negatívumként könyvelhető el. Persze ezúttal is jelen van a TouchWiz felhasználói felület, ami nem fog csalódást okozni, és rengeteg olyan extrát kínál, mely alapból nem része még a KitKat kódnevű rendszernek sem.

A mobil szívében egy olyan Qualcomm chip dobog, ami a Snapdragon 400 szériából származik. Egészen pontosan az MSM8926 lapkáról beszélhetünk, ebben négy energiahatékony Cortex-A7 processzormag teljesít szolgálatot 1,2 GHz-es órajelen, az integrált grafikus feldolgozó szerepében pedig egy Adreno 305 tűnik fel. A rendszermemóriát a tervezés során 1 GB-ban szabták meg, míg a háttértár tekintetében 8 GB-tal fog szolgálni a szerkezet. Lesz természetesen microSD-s bővítési lehetőség, így nem kell attól tartani, hogy elfogyna a hely, akár 64 GB-tal is megtoldható a Core Lite tárhelye. A kapcsolati képességeit tekintve kiemelendő, hogy valószínűleg ez lesz az egyik legolcsóbb olyan okostelefonja a Samsungnak, ami már 4G LTE támogatással szolgál. Ezen felül van még a tarsolyában 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, NFC chip (S Beam), Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő GLONASS-szal és talán még FM rádió is – ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, de a Snapdragon 400 chip mellett sokszor jelen van.

A gépezet kétféle színben fog felbukkanni a boltok polcain: elérhető lesz majd feketében és fehérben is. A Core Lite 133,1 x 70 x 9,9 milliméteres térfogattal rendelkezik, vagyis tényleg eléggé vaskos, a tömege még nem ismert. Az energiaellátásról egy 2000 mAh-s kapacitással kecsegtető akkumulátor gondoskodik. Az üzemideje a viszonylag nagy képátlóval és a jó energiahatékonyságú belbeccsel átlagosnak ígérkezhet egy ilyen telep mellett – a gyártó nem közölt erre vonatkozóan méréseket.

A Samsung Galaxy Core Lite várhatóan még ebben a hónapban feltűnhet a boltok kirakatában. Az okostelefont először Tajvanon kezdhetik forgalmazni, az ajánlott fogyasztói ára pedig átszámítva valamivel 200 euró alatt fog alakulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward