Lopják a Google-től a jelszavakat

Egy friss sajtónyilatkozat szerint Finjan Inc. webbiztonsági szolgáltató cég biztonsági hibát fedezett fel a Google Firefox webböngészőjének jelszó-lopásgátlójában. Úgy tűnik, ez a bővítés véletlenül összegyűjtötte néhány felhasználó email-címét és jelszavát.

Lopják a Google-től a jelszavakat

Egy friss sajtónyilatkozat szerint Finjan Inc. webbiztonsági szolgáltató cég biztonsági hibát fedezett fel a Google Firefox webböngészőjének jelszó-lopásgátlójában. Úgy tűnik, ez a bővítés véletlenül összegyűjtötte néhány felhasználó email-címét és jelszavát. A Finjan már hónapokkal ezelőtt tájékoztatta a Google-t, és csak ezután hozta nyilvánosságra az esetet. A Google azóta kiadta plugin-je frissített változatát, és ezzel sikerült megoldania a problémát.

De hogyan tudta egy phishing-ellenes (jelszólopás ellenes) program felfedni a felhasználóneveket és a jelszavakat a nagyközönségnek? A Google szoftvere egy nyilvános feketelistát használt, amely elérhető volt a Google szervereiről, és amelyen olyan oldalakat soroltak fel, amelyek bankok vagy más pénzintézetek oldalainak álcázták magukat. Sajnos ezek közül az oldalak közül némelyik közvetlenül az URL-re helyezte a felhasználók nevét és jelszavát – hiszen a ’phishing’ oldalak egyértelműen nem törődtek biztonsági kérdésekkel -, így azok bárki számára láthatóvá váltak.

A rendszer megjavítása egyszerű volt. Csak annyi kellett hozzá, hogy a Google minden fajta felhasználói információt levegyen az URL-ről mielőtt feltenné azt a feketelistára. Az a tény ugyanakkor, hogy az online csalás megállítására létrehozott eszköz felhasználói információkat fedett fel, az némi aggodalomra adhat okot, különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az emberek ugyanazt a jelszót több oldalon is felhasználják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward