Logitech G Prodigy: új termékcsalád, játékosoknak

A Prodigy sorozatban első körben egy vezetékes és egy vezeték nélküli gamer egér, egy RGB LED-es billentyűzet, valamint egy mikrofonos fejhallgató foglal helyet.

Logitech G Prodigy: új termékcsalád, játékosoknak

A Logitech egy új termékcsaláddal veszi célkeresztbe a játékosokat, amelynek neve Logitech G Prodigy. Első körben kétféle egér, egy RGB LED alapú világítással rendelkező billentyűzet, valamint egy mikrofonos fejhallgató alkotja majd a családot, de később természetesen újabb termékek is érkezhetnek.

Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse – vezetékkel és vezeték nélkül

A Prodigy sorozatban rögtön kétféle gamer egér is feltűnt, amelyek alapok tekintetében teljesen azonosak. Mindketten az ismert PMW3366-os szenzorra támaszkodnak, amelynek érzékenysége 200 DPI és 12 000 DPI között állítható, méghozzá akár játék közben is, hála a dedikált DPI kapcsolónak, amihez egyébként ötféle tetszőleges DPI gyorsbeállítás társítható. A szenzor 40g-s gyorsulás lekövetésére képes, másodpercenként pedig 6350 milliméternyi mozgást tud érzékelni.

Az új egerek ergonomikus kivitelben érkeznek, oldalukon pedig gumibevonat található, így fogásuk nem csak kényelmes, de stabil is. Mindketten hat programozható gombbal érkeznek, plusz 16,8 színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világítást is kaptak, az egyedi beállításokat pedig fedélzeti memóriában tárolhatják, így külön szoftver használatára sincs feltétlenül szükség, ha már egyszer elvégeztük a finomhangolást. Az új egerek 10 grammos súllyal is rendelkeznek, amit az alsó tárolórekeszben találunk – használata persze opcionális.

Az egerek fő gombjai a már jól ismert, rugós előfeszítésű mechanikát használják, élettartamuk pedig a 20 millió kattintást is meghaladja. Talpaik akár 250 kilométernyi tologatást is elviselnek, mielőtt elkopnának.

A G403-as egerek 124 milliméter hosszúak, 68 milliméter szélesek és 43 milliméter magasak. A 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatot használó példány 107,2 grammot nyom a mérlegen, míg USB 2.0-s vezetékes kapcsolatra támaszkodó társa csak 87,3 grammos. Utóbbihoz 2,13 méteres kábel jár, míg a vezeték nélküli egérhez 1,83 méter hosszú töltőkábelt kapunk. A vezeték nélküli egér belseje egy 750 mAh-s lítium polimer akkumulátort rejt, ami egyetlen teljes töltés hatására maximum 30 órányi folyamatos üzemidőt nyújt, ám bekapcsolt RGB LED alapú világítás esetén ez az érték 22 órára csökken. Az akkumulátor töltöttségét a Logitech Gaming Software-en keresztül folyamatosan ellenőrizhetjük, és a különböző finomhangolásokat is ezen keresztül végezhetjük el.

A Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse 69,99 eurós áron válik elérhetővé, míg a vezeték nélküli Logitech G403 Prodigy Wireless Gaming Mouse ára 99,99 euró lesz. Mindkét újdonság szeptemberben kerül az üzletek polcaira.

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard

A Prodigy sorozat első billentyűzete RGB LED alapú háttérvilágítással érkezik, ami öt különálló zónával dolgozik, így ezek világításának színe egymástól függetlenül módosítható. A teljes méretű billentyűzet beépített csuklótámaszt kapott, hátoldalán pedig állítható támasztékok találhatóak, így könnyedén beállítható a kívánt dőlésszint, méghozzá két fokozatban. A sorból a dedikált multimédiás gombok sem hiányoznak, csak úgy, ahogy az Anti-Ghosting támogatás sem, így egyszerre akár több gomb is lenyomható, mindegyik gombnyomás célba ér.

A billentyűzet cseppálló kivitelben érkezik, azaz nem esik baja, ha minimális mennyiségű folyadék éri, de azért jobb vigyázni az efféle balesetekkel. A billentyűzet beállításai a Logitech Gaming Software segítségével módosíthatóak, sőt, a világítás, illetve annak effektjei a többi Logitech G eszközzel is szinkronizálható, így a teljes szett összhangban lehet.

Az USB 2.0-s portra kapcsolódó billentyűzet 1,8 méternyi kábelt használhat. Méret terén 218 milliméteres szélességre, 452 milliméteres hosszra és 33 milliméteres vastagságra kell felkészülni, az újdonság tömege pedig kereken 1 kilogramm. A Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard szeptemberben kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 79,99 euró lesz.

Logitech G231 Prodigy Gaming Headset

A sötétszürke-narancssárga színvilágban pompázó újdonság erőteljes sztereó hangzást kínál, amelyben két darab 40 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott hangszóró segíti. A 20 Hz és 20 kHz közötti tartományban dolgozó hangszórók 32 ohmos impedanciával rendelkeznek, körülöttük pedig szövetborítású szivacs gyűrűket helyeztek el, amelyek a kényelmes használatról gondoskodnak.

A mikrofon kihajtható műanyag házban foglal helyet, érzékenysége -40 dBv/Pa, működési tartománya pedig 50 Hz és 20 kHz között helyezkedik el. Az analóg headset vezetékes távirányítót is kapott, ami a mikrofon némítása mellett a hangerő szabályzására is lehetőséget ad. A szett az adott rendszerhez 2 méter hosszú kábelen keresztül kapcsolódhat, tömege pedig nem több 255 grammnál, azaz a könnyebb megoldások táborát erősíti.

A Logitech G231 Gaming Headset még ebben a hónapban elérhetővé válik, ára pedig 59,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward