Logitech G Pro: minimalista dizájn, remek felszereltség

Az új egér olyan, mintha egy termékbe gyúrták volna a G100s és a G303 legjobb tulajdonságait – kis túlzással erről is van szó.

Logitech G Pro: minimalista dizájn, remek felszereltség

A Logitech nagyjából 3 éve dobta piacra a G100s egeret, ami formavilágának és árának köszönhetően hamar népszerűvé vált, ráadásul megbízhatóságát és stabilitását akár az e-sportban is lehetett kamatoztatni. A Logitech szakemberei most egy új, a G100s modell formavilágát idéző, profi játékosoknak szánt egérrel rukkoltak elő, amely a G Pro nevet viseli. A vállalat a tervezés során biztosra akart menni, így a folyamatba profi játékosokat is bevontak annak érdekében, hogy egy remekül felszerelt, professzionális játékra is kiválóan alkalmas egér készülhessen, ami minden téren megfelel a gamerek igényeinek.

A G Pro alapját éppen ezért egy PMW3366 típusú optikai szenzor adja, amit sokan imádnak gamer körökben, ugyanis stabilan, pontosan és gyorsan működik, mindenféle extra „hatékonyság-javító” algoritmus nélkül. Ugyanilyen szenzor van a G303-as és a G502-es egérben is. Az érzékelő maximális felbontása 12000 DPI, ám a pillanatnyi felbontás állítható, méghozzá 200 DPI-től egészen 12000 DPI-ig, több lépcsőben. A szenzor maximum 40G-s gyorsulás lekövetésére képes, másodpercenként pedig akár 7620 milliméternyi mozgást is fel tud dolgozni.

A fő egérgombok nagyjából 20 millió kattintást bírnak ki élettartamuk során, a talpak pedig, amelyeken az egér siklik, nagyjából 250 000 méternyi mozgás után kopnak el – a végső érték minden bizonnyal az adott felület érdességétől függ. Hogy a 20 millió kattintás nagysága elképzelhető legyen, a Logitech egy remek példával illusztrálta, mit is jelent ez: a kapcsolók kibírják, ha egy profi játékos napi 10 órát játszik a hét minden napján, két éven keresztül. A fő egérgombok egyébként a már ismert fémrugós feszítő-visszalökő rendszert használják, így az egérgombok lenyomásához kevesebb erő kell, ami gyorsabb és pontosabb reakciót tesz lehetővé.

A hat programozható gombbal rendelkező újdonság fedélzeti memóriát is kapott, ami a makrók mellett a DPI beállításokat és az RGB LED alapú rendszer beállításait is eltárolja. A finomhangoláshoz szokás szerint most is a Logitech Gaming Software használható – a hátoldali RGB LED világítást használó logó aktuális színárnyalata is ezen keresztül állítható be.

Az új egér USB 2.0-s kapcsolatot használ, válaszideje pedig 1 ezredmásodperc. Az egér háza mellőzi a manapság oly divatos fényes felületeket, legalábbis a kézre eső részeknél, formavilága pedig letisztult, minimalista – főként íves, lekerekített vonalak és élek jellemzik, így remekül kézre esik. A 116,6 milliméter hosszú, 62,15 milliméter széles és 38,2 milliméter magas egér kábellel együtt 129,5 grammot nyom a mérlegen, kábel nélküli tömege viszont csak 85 gramm.

A két év jótállással érkező Logitech G Pro hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 79,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward