Lite testvért kapott a PadFone Infinity 2

Az Asus kedvezőbb árcédulácal fogja kínálni a "könnyített", dokkolható okostelefont. A változások nem jelentősek a csúcsmodellhez képest.

Lite testvért kapott a PadFone Infinity 2

Az Asus kétségtelenül a dokkolható készülékek koronázatlan királyának számít, és most még tovább bővítették az ilyen jellegű kínálatukat – legalábbis látszólag. Éppen egy évvel a PadFone Infinity bemutatása után lerántották a leplet a PadFone Infinity Lite-ról, ami egyébként már az időközben bemutatott PadFone Infinity 2 alattvalójaként fog szolgálni.

A PadFone Infinity Lite specifikációján végigfutva a témában jártasabbak azonnal észrevehetnek egy érdekességet. A 2013 februárjában reflektorfénybe állított PadFone Infinity és a most piacra dobott PadFone Infinity Lite szinte ugyanaz a készülékegyüttes lesz. Az Asus nagyon hamar nyugdíjazta az Infinityt, így valószínűleg jócskán maradt még belőle raktárkészleten, és most egy új névvel és mérsékeltebb árral megspékelve újra kereskedelmi forgalomba fogják bocsájtani. A sajtófotók tanússága szerint az egyetlen feltűnő átalakítás az lesz, hogy az okostelefon előlapján is szerepel már a gyártó, tehát az Asus márkajelzése – minden más maradt a régiben. Az 5 hüvelykes, Full HD felbontású megjelenítő Super IPS+ technológiával dolgozik, így kifogástalan képet tár a felhasználók szeme elé. Sebesség tekintetében is nehéz lesz belekötni a készülékbe, ugyanis egy, a Qualcommtól származó Snapdragon 600 szériás lapka foglal benne helyet. Ez a chip ugyan már nem a csúcsot jelképezi, ám a legtöbb felhasználó számára így is megfelelő tartalékokkal rendelkezik az 1,7 GHz-re járatott Krait 300 magok négyesének köszönhetően. A gépezet 2 GB-nyi rendszermemóriával lesz felvértezve, így több alkalmazást is problémamentesen fog kezelni egymás mellett. A tárhelye 32 GB-osnak ígérkezik, ami bizony már tekintélyesnek nevezhető, azonban bővítési lehetőség nincs (illetve használatba vehető az 50 GB-os Asus WebStorage), így be is kell érnie ennyivel a jövendőbeli tulajdonosoknak.

Operációs rendszer tekintetében sajnos nagyot kell csalódnia a felhasználóknak. Az Asus annak ellenére, hogy korábban jeleskedett a gyorsan érkező frissítések terén, itt az Android 4.1.2-es Jelly Bean variáns küldi bevetésre. Remélhetőleg a későbbiekben az ilyen téren fennálló hiányosságokat valamelyest pótolják. A rendszer az Asus által sok hozzáadott pluszt fog nyújtani, de a felhasználói felület nem esett át komolyabb átalakításon. A szerkezet tarsolyában két kamera van: előre egy 2, hátra pedig egy 13 megapixeles (BSI szenzor és F/2.0 apertúra) tekint – ez utóbbit LED-es villanóval is megtoldották. A mobil kommunikációs modem 100 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtet a 4G LTE támogatás révén, és akad még emellett a kelléktárában 802.11 b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth modul és GPS vevő is. A 143,5 x 72,8 x 8,9 milliméteres térfogatú készülék 145 grammot nyom. Az üzemidőért felelős telep 2400 mAh-s, így átlagos produkcióra számíthatunk az Infinity Lite-tól vegyes használat közben. A hivatalos adat szerint egyetlen feltöltéssel 19 órányi telefonálásra nyílik lehetőség, ami egyébként szép eredmény, de ilyenkor ugye a legnagyobb fogyasztó, a kijelző inaktív.

A csomag dokkolós része, vagyis maga a táblagép egy 10,1 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami a méretet leszámítva hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a mobil. Ennek is 1920 x 1080 pixeles a felbontása, és a Super IPS+ technológiát használja, ahogy a legtöbb Asus csúcsgép. Ebben ugye nem sok mindent találunk, hiszen az "agy" szerepében az okostelefon tetszeleg, azonban néhány szükséges dolgot még belesűrítettek, hogy teljes legyen az összkép. Ilyen például az akkumulátor, ami kereken 5000 mAh-s kapacitással rendelkezik – ez a dokkolást követően hozzáadódik a telefonban felfedezhető 2400 mAh-s egységhez. Továbbá ennek is van előlapi kamerája, máskülönben ilyenformán nem lehetne vele videóhívásokat bonyolítani. Itt egy 1 megapixeles modult alkalmaztak az előlapon. A 264,6 x 181,6 x 10,6 milliméteres ház annak ellenére meglehetősen nehézre sikeredett (532 gramm), hogy csak néhány alkotóelemet rejt. A mobillal együtt már meglehetősen kényelmetlen méretet ölthet a tömege.

Az Asus PadFone Infinity Lite csendes és visszafogott bemutatóval egybekötve érkezett. Először a vállalat hazájában, Tajvanon kezdik meg az árusítását a következő hónapban, és innen léphet tovább idővel más régiókba. A telefon ára magában 465 dollár körül fog alakulni, míg a dokkolós tabletért 230 dollárt kell majd kifizetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward