Lian Li számítógépház szellős alaplaptálcával

A PC-10N több ötletes megoldást is felvonultat, de emellett helykínálatára és dizájnjára sem lehet panasz.

Lian Li számítógépház szellős alaplaptálcával

A Lian Li egy új számítógépházzal jelentkezik, ami ezúttal is teljes egészében alumíniumból készült. A PC-10N típusjelzéssel ellátott újdonság szálcsiszolt alumínium előlapot és fedlapokat kapott, előlapján pedig egy hatalmas perforált szellőzőt alakítottak ki a tervezők.

Itt, azaz az előlapon találjuk az előlapi portokat is, amelyek között két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. A ház előlapjának jobb felső szélén találjuk a működésről árulkodó LED-eket, amelyek az alumínium előlapba süllyesztve foglalnak helyet.

A közepes torony formátumú számítógépház 210 milliméter széles, 473 milliméter magas és 498 milliméter mély, üresen pedig 5,4 kilogrammot nyom a mérlegen.

A bővítőhelyek között ezúttal három darab 5,25"-os külső, hat darab 3,5"-os belső, illetve két darab 2,5 colos belső öblöt találunk. Az 5,25"-os, 3,5 colos" és 2,5"-os meghajtók szerszámmentesen, egyszerűen és gyorsan beszerelhetőek a rendszerbe.

Az alaplaptálca, amely micro-ATX és ATX formátumú alaplapokat fogad, igen szellősre sikeredett, ami nem véletlen: a gyártó szerint a rendhagyó dizájn segít abban, hogy az alaplap mögött is megfelelő lehessen a szellőzés. A szellős alaplaptálca természetesen szerelőablakkal is rendelkezik, ami a megszokottnál jóval szélesebb. PCI bővítőhelyekből nyolcat kapunk, ezeket szellőzőkkel ellátott takarólemezek borítják.

A ház belsejében alap esetben 300 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak a videokártyák, de ha a felső merevlemez keretet kiszereljük, 440 milliméternyi térhez jutunk. Processzorhűtőből maximum 155 milliméter magas példányokkal szemezhetünk, tápegységből pedig akár 300 milliméter hosszú modell is befér. Érdekesség, hogy a tápegység alatt nem csak szellőző van, de egy ötletes kis "emelvény" is, amin gumicsíkokat helyeztek el. Ezzel a megoldással a tápegység szellőzésének hatásfoka javult, és attól sem kell aggódni, hogy az alját összekarcoljuk beszerelés alkalmával.

A PC-10N modellnek persze hűtés tekintetében sincs oka szégyenkezésre. A ház előlapja mögött két 120 milliméteres átmérőjű, a ház hátulján pedig egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul. Ezek mellé igény esetén további ventilátorokat is beszerelhetünk: a ház tetején egy, a ház oldalán pedig összesen két darab 120 milliméteres légkeverő fér el. Az előlapon, illetve a ház alján egy-egy kivehető szűrő található, amelyek a por rendszerbe való bejutását próbálják hatékonyan megakadályozni.

Persze a vállalat mérnökei a folyadékhűtő rendszerek szerelmeseire is gondoltak. Az alaplaptálca fölött egy fekete, zsanérral ellátott keret látható, ami 240 milliméteres hőleadó radiátort fogad. A keretet két csavarral rögzíthetjük a helyére, majd szükség esetén gyorsan, a két csavar eltávolításával ki is nyithatjuk.

A ház hátoldalán a szokásos két furat is jelen van, amelyeken keresztül a házon kívül elhelyezett hőleadó radiátorhoz vezethetőek a csövek. A szóban forgó furatok gumiborítást kaptak, így nem kell attól félni, hogy kivágják a folyadékhűtő rendszer csöveit.

A Lian Li PC-10N ezüstben (PC-10NA) és feketében lesz elérhető (PC-10NB), méghozzá augusztus 15-e után. Az új számítógépház ajánlott végfelhasználói ára 114,9 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward