Lian Li PC-Q01: egy kompakt, elegáns PC ház

A kompakt PC ház ideális irodai PC vagy HTCP építéséhez, hiszen helytakarékos, belsejében azonban mégis van elég hely egy jól felszerelt konfiguráció számára.

Lian Li PC-Q01: egy kompakt, elegáns PC ház

A Lian Li egy újabb alumínium számítógépházat dobott piacra, ami ezúttal a Mini-Q nevet kapta. A PC-Q01-es típusjelzéssel ellátott újdonság kompakt kivitelben, szálcsiszolt alumíniumból készített oldal-, elő- és tetőlapokkal kerül a boltok polcaira, külsejét pedig letisztult formavilág uralja.

A kompakt toronyház kívül feketében, belül ezüst színben pompázik, felszereltsége pedig méretéhez képest egész jó. A 200 milliméter széles, 275 milliméter magas és 242 milliméter mély újdonság űrtartalma mindössze 13,3 liter, belseje mégis kellően tágas. A ház belsejében Mini-ITX vagy Mini-DTX formátumú alaplap kaphat helyet, a tápegység pedig közvetlenül mellette, a processzorhűtő felett lapul. Utóbbi miatt csak maximum 90 milliméter magas processzorhűtők alkalmazása jöhet szóba, az ATX tápegység pedig 210 milliméternyi hellyel gazdálkodhat, csak úgy, mint a videokártya. PCI bővítőhelyekből összesen kettőt kapunk.

A ház előlapja mögött egy 2,5 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes adattároló fér el, csak úgy, mint a ház alján.

A ház alján kialakított bővítőhelyek akár 120/140 milliméteres átmérőjű rendszerhűtő ventilátor fogadására is felhasználhatóak, igaz, ekkor adattárolók ide már nem férnek. A hardverkomponensek által keltett rezgéseket az elegáns, alumíniumházba ágyazott gumilábak nyelik el, így a PC ház környezetére ezek nem terjedhetnek át.

A Lian Li elegáns számítógépháza két USB 3.0-s előlapi porttal érkezik, de ezeken kívül egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet is kínál. A termék várhatóan május közepétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 49 euró magasságában helyezkedhet el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward