Lian Li PC-9: új közepes toronyház érkezett

Lian Li PC-9: új közepes toronyház érkezett

A Lian Li mérnökei ismét egy új, minőségi számítógépházat terveztek, amely a gyártótól már megszokott minőségben és felszereltségben próbálja meghódítani a vásárlókat. Az újdonság a PC-9 Mid Tower típusjelzést viseli, a ház dizájnos fekete kivitellel, valamint jól megtervezett hűtéssel és számos bővítőhellyel kerül a boltok polcaira.

A kis újdonság tulajdonképpen egy közepes méretű toronyház, amely 209 x 435 x 488 mm-es méretekkel rendelkezik, a termék súlya 5,14 Kg. A ház külseje fekete, ún. anodizált alumíniumból készült, amiben hajszálnyi méretű csíkozás található (szálcsiszolt alumínium). Az újdonság tetején találjuk a szokásos kivezetéseket, ezek között 4 db USB,  egy FireWire, egy eSata és audio csatlakozók egyaránt jelen vannak, a felsorolt kimenetek nagyrészt alapnak számítanak a nevesebb gyártók kínálatában. A házban egyébkén 5 darab 5,25 hüvelykes bővítőhely, valamint 4 darab 3,5 hüvelykes merevlemez hely található. A merevlemezek számára kiképzett keret könnyedén eltávolítható, az egységnek a ház elején található az ajtaja, amely zárható. A merevlemezek hűtéséről egy 120 mm-es átmérőjű golyóscsapágyas ventilátor gondoskodik, amely 1500 fordulat/perces sebességgel működik. A merevlemez keret hátulján látható nyomtatott áramköri lap alapján egyből sejthetjük, hogy egy nem mindennapi megoldással van dolgunk. A házban elhelyezett merevlemez keret támogatja a Hot-swap funkciót (forró csere), azaz a rendszer működése közben cserélhetünk HDD-t. Ezt a módot csak akkor lehet alkalmazni, ha megfelelő operációsrendszert és a technológiát támogató alaplapot alkalmazunk. Maga a házban található, merevlemezekhez kapcsolódó nyomtatott áramkör nem tartalmaz semmiféle chipet vagy merevlemez vezérlő egységet.

A PC-9-es házban a tápegység nem a megszokott helyen, hanem a ház alján helyezkedik el. A ház hátsó részén egyébként szintén találunk egy 120 mm-es ventilátort, amely a rendszer által termelt hőt juttatja ki. Különlegesség, hogy a termék fel van szerelve ventilátorvezérlő áramkörrel is, amelynek köszönhetően a felhasználók háromféle sebességi fokozatot választhatnak a házhűtő ventilátorok esetében.

A termék rendelkezik külön furatokkal is, amelyek a vízhűtő rendszerek számára lehetnek fontosak. A Lian Li háza gondosan lekerekített élekkel készül, így a ház szerelés közben nem okoz sérüléseket, a terméket egyébként kézzel szerelik össze. A különböző hardverelemek rögzítéséhez rezgéselnyelő gumiborítású furatokat és felületeket használ a gyártó.

A Lian Li közleménye szerint a PC-9-es újdonság szállítása már megkezdődött, a termék ajánlott végfelhasználói ára 190 dollár körül fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward