LG Watch Urbane - LTE modemmel is

Az LG jobb kommunikációs képességgel is piacra dobja az elegáns óráját, ami viszont így már más operációs rendszert kap.

LG Watch Urbane - LTE modemmel is

Az LG a közelmúltba mutatta be az LG G Watch R alapjaira épített Watch Urbane okosórát, most pedig máris az Urbane modell egy újabb változatának érkezéséről számolhatunk be. Ez az eszköz jobb hálózati képességeket kínál, cserébe viszont lecserélték a rendszerét, és más változásokon is átesett a belbecs.

A klasszikus vonalvezetésű Watch Urbane testvére 4G LTE modemmel lett megtoldva. A villámgyors mobil kommunikációs egységnek köszönhetően a karóra képes lesz akár önálló életet is élni, ezzel együtt pedig könnyíthet az okostelefon vállán, hiszen az értesítések például már közvetlenül az órára futhatnak majd be. Az okostelefonon így akár ki is kapcsolathatóak egyes funkciók az energiatakarékosság jegyében, illetve nem feltétlenül kell folyamatosan fenntartani a Bluetooth kapcsolatot sem. Igen ám, viszont az Android Weart a Google egyáltalán nem ilyen felhasználási lehetőségre tervezte. Mit tehetett az LG? Nos, egy huszárvágással lecserélte a Watch Urbane operációs rendszerét.

Elsőre mindenki arra számított, hogy az Android Wear hanyagolását követően a webOS rendszeren lehet a sor, de nem így lett. Pedig a feltételezés teljesen jogos volt, ugyanis a CES-en már lencsevégre kaptak az Audinál egy olyan okosórát, amit az LG készített, és a webOS dolgozott rajta. Viszont a vállalatot felkereste a The Verge szaklap, és a dél-koreaiak illetékese hivatalosan is kimondta, hogy az új karórán nem a webOS fog szolgálatot teljesíteni, tehát egy harmadik opcióhoz nyúltak, amivel vélhetően még korábban nem találkozhatott a nagyközönség.

Noha vannak már a boltok polcain olyan okosórák, amelyek rendelkeznek mobil hálózati modemmel, de az LG elmondása alapján az Urbane LTE az első olyan termék a világon, ami 4G LTE-vel szolgál. A rozsdamentes acél tokba csomagolt készülék támogatja a VoLTE-t, így akár a telefon kiiktatásával lehet róla hívásokat folytatni (van beépített mikrofon és hangszóró is), és kapott „walkie-talkie” funkciót is, ezáltal több emberrel lehet róla beszélgetni egyidejűleg. Sőt mi több, vészhívás is indítható róla mindössze egyetlen gombnyomással, és ez bizony jól jöhet bármilyen váratlan helyzetben. Az újdonság kapott egy NFC chipet, így fizetéskor is munkára lehet majd fogni, és a GPS vevő sem hiányzik a kelléktárából. A navigációs megoldás a többi szenzorral társulva (giroszkóp, légnyomás- és gyorsulásmérő, iránytű, pulzusmérő) komplett teljesítményanalízist állíthat fel egy-egy biciklitúráról, vagy bármilyen más szabadidős tevékenységről.

Az Urbane egyébként más hardveres változásokat is felvonultat. A kijelző változatlan maradt, és a központi chip is ugyanaz lesz, de tudomásunkra jutott például, hogy a rendszermemória megduplázódott. Az eddigi 512 MB RAM 1 GB-ra nőtt, ami bizony már a középkategóriás okostelefonok szintjét jelenti. Illetve mivel ennek a szerkezetnek jelentősen megnőhet majd az energiaigénye – egyebek mellett az LTE modem miatt –, a telepet is felhizlalták a tervezők. Eddig egy 410 mAh-s akkumulátort használt az LG a G Watch R és a Watch Urbane esetében, itt azonban már egy 700 mAh-s egységen lesz a sor, hogy bizonyítson. Ez a modell szemlátomást vaskosabb lett, de legalább továbbra is IP67 védettséget élvez. Előbbi viszont azt jelenti, hogy míg a korábbi eszközök a nők csuklóin is jól mutattak, itt elsősorban már a férfiak jelentik majd a célközönséget – jól mutatják ezt a közzétett sajtóképek is, amikről eltűntek a hölgyek.

Az LG Watch Urbane LTE a Mobile World Congressen fog a kamerák kereszttüzébe kerülni, a megjelenésének időpontjáról és a várható áráról azonban egyelőre nem esett szó. Minden bizonnyal nagy érdeklődés fogja övezni az újdonságot a barcelonai kiállításon, de nem a 4G támogatás miatt, hanem a teljesen új operációs rendszerének köszönhetően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward