LG Optimus L1 II - a másik véglet

Az LG belépő modellje 100 dollár környéki áron lesz elérhető, de sajnos a specifikációja több ponton még ennek sem megfelelő.

LG Optimus L1 II - a másik véglet

Az LG szinte egyszerre rántotta le a leplet a legújabb zászlóshajójáról, az LG G2-ről és a paletta másik végére érkező belépő masináról. Az Optimus L1 II neve kicsit megtévesztő lehet , ugyanis olyan, hogy Optimus L1 sosem létezett korábban, ám a típusjelzést az LG inkább hozzáigazította a többi termékéhez.

Ez az apróság azonban nem fogja megmenteni az Optimus széria legfiatalabb tagját attól, hogy rengeteg kritikát kapjon. Az okostelefon eléggé szélsőségesre sikeredett: a belbecs megfelel az elvártaknak ilyen árért cserébe, ám a külcsín mindent beárnyékolhat. Az eszköz egy 3 hüvelykes panellel érkezik, amivel alaphangon nem lenne baj, de a TN+Film technológiának, és kiváltképp a 320 x 240 képpontos felbontásnak köszönhetően nem túl jó minőséggel lesz dolgunk. A hátlap "fényét emelő", magányosan árválkodó főkamera mindössze 1.9 megapixeles fotók készítésére nyújt lehetőséget, és teszi ezt fix fókusszal, valamint LED villanó nélkül.

Az operációs rendszerrel már nincs probléma, sőt igazából mással sem innentől kezdve. Az Optimus L1 II az újdonsült tulajdonosok elé az Android 4.1.2 Jelly Bean rendszert vetíti - ez ugyan nem a legfrissebb, de ilyen belépő mobilok esetében a 4.2 és a 4.3 már nem sok újítással járna. A frissebb rendszer helyett a szoftveres oldalon olyan LG-re jellemző extrákat kapunk, mint a QuickMemo alkalmazás, vagy a Cheese Shutter (hangvezérelt fotózás) lehetőség.

A háttérben egy Snapdragon S1 lapka ténykedik, mégpedig az MSM7227A, ami 512 MB-nyi rendszermemória társasságát élvezi, a mellékapcsolt tárhely pedig 4 GB-os méretű, de microSDHC memóriakártya segítségével bővíthető lesz. A SoC egy 1 GHz-es órajelen pörgő ARM Cortex-A5 magot és egy túlhajtott Adreno 200 grafikus egységet fog össze. A kapcsolati lehetőségei között a legfontosabb a 7,2 Mbps-os letöltési sebességet garantáló 3G HSDPA hálózati modem, ám nem hiányzik a GPS vevő, a Bluetooth 3.0 modul és a 802.11 b/g/n szabványokat teljesítő Wi-Fi sem. Ráadásul mindezt megfűszerezték egy kicsit egy FM rádió egységgel is. Az 1540 mAh-s kapacitású teleppel legalább az üzemidő eléggé jónak néz ki, hiszen jóformán semmilyen komolyabb "fogyasztónk" nincs. A gépezetet egy egyszerű megjelenésű, 59,2 x 102,9 x 12,2 milliméteres térfogatú házba költöztették és 105 grammos tömeggel büszkélkedhet.

Az LG Optimus L1 II ajánlott fogyasztói ára kb. 95 dollár lesz. A modell hazavihető majd fekete és fehér színben is, így még némi válogatásra is van lehetőségünk a vásárlás előtt. A megjelenésre a világ három, egymástól viszonylag távoli pontján kerül sor szimultán: Oroszországban, az Egyesült Királyságban és Vietnamban kezdi meg a karrierjét az L1 II.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward