LG monitor valódi 4K-s felbontással és IPS panellel

A 17:9-es képaránnyal érkező 31 hüvelykes monitor színhű képet kínál, felszereltségét pedig abszolút nem érheti negatív kritika.

LG monitor valódi 4K-s felbontással és IPS panellel

Az LG augusztusban rántotta le a leplet 31 hüvelykes képátlójú IPS panellel ellátott monitor különlegességéről, amely teljes értékű 4K-s monitornak tekinthető, hiszen 3840 x 2160 helyett 4096 x 2160 pixeles natív felbontást alkalmaz. Az új monitort, amely egyébként a 31MU97-es típusjelzést kapta, a Berlinben megrendezett IFA show alkalmával már megtekinthették a szerencsések, most pedig eljött az idő, hogy a monitor kereskedelmi forgalomban is elérhetővé váljon.

Az 1399 dolláros monitor 10-bites színfeldolgozás mellett üzemelő, egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képes IPS kijelzőt kapott, amely az Adobe RGB színterének 99,5%-át képes lefedni. A DCI-P3-as színtér esetében a lefedettség 97%-os – ezt a színteret jellemzően a mozifilmek készítői használják, például a Disney, az MGM, a Paramount és a Warner Bros. Extraként Dual Color Space funkciót is biztosít az újdonság, így a monitor egyszerre kétféle színmódban is üzemelhet, ami a felhasználóknak lehetőséget ad arra, hogy munkájukat egyidejűleg több különböző perspektívából is ellenőrizhessék. Az újdonsághoz az LG exkluzív True Color Pro szoftvere is jár, amellyel kalibrációt végezhetünk.

A 4096 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő 4K-s monitor 6,7%-kal több pixelt alkalmaz, mint UHD társai, amelyek 3840 x 2160 pixeles natív felbontással gazdálkodhatnak. Ez a tulajdonság akkor jöhet jól, ha 4K-s mozitartalmak szerkesztésére van szükség, ekkor ugyanis elengedhetetlen a natív 4K-s felbontás. Pont ezért kapta a termék a "Digital Cinema 4K Monitor" jelzőt. Maga a 31 hüvelykes képátlójú kijelző 17:9-es képaránnyal rendelkezik, felülete pedig matt, így nem kell zavaró tükröződéstől tartani. Mivel minőségi IPS panelről van szó, így a függőleges betekintési szög 178 fokos, csak úgy, ahogy a vízszintes.

Felszereltség tekintetében igen ütős lett az újdonság. Csatlakozói között két HDMI port, egy DisplayPort és egy Mini DisplayPort videó bemenet sorakozik, de rajtuk kívül egy fejhallgató kimenet, illetve egy négyportos USB 3.0-s hub is rendelkezésre áll. A termék Thunderbolt támogatással is rendelkezik. A kiváló hangzásról két darab 5 wattos beépített hangszóró gondoskodik, amelyek a Maxxaudio műhelyében készültek.

Annak érdekében, hogy a kijelzőt remekül testre szabhassuk, a szokásos állványbeállítások mellett a kijelző magasságát is módosíthatjuk, sőt, pivot/portré módba is forgathatjuk. Amennyiben a monitort konzolra szeretnénk szerelni, úgy az is megoldható, hála a VESA 100-as támogatásnak.

Az LG újdonsága elsőként az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Koreában, Németországban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban válik elérhetővé, még ezen a héten, novembertől azonban Hollandiában, Spanyolországban, Lengyelországban és Japánban is felkerül az üzletek polcaira. A listaár 1399 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward