LG LS970: új szintre emeli a csúcskategóriát

Az LG az LS970 modellszámmal rendelkező okostelefonjában az eddig bejelentett legizmosabb lapkakészlet teljesít majd szolgálatot. A kisebbik dél-koreai gyártó számára nagy lehetőség lenne végre egy olyan csúcsmodell, ami be tudja előzni a konkurenseket, ugyanis az első négymagos készülékről már lecsúsztak. Ráadásul mostanában friss hírek sem érkeztek Tegra 3-as modellről így nem tudni pontosan hogy áll a szénájuk.

LG LS970: új szintre emeli a csúcskategóriát

Az LG az LS970 modellszámmal rendelkező okostelefonjában az eddig bejelentett legizmosabb lapkakészlet teljesít majd szolgálatot. A kisebbik dél-koreai gyártó számára nagy lehetőség lenne végre egy olyan csúcsmodell, ami be tudja előzni a konkurenseket, ugyanis az első négymagos készülékről már lecsúsztak.

Az Nvidia által gyártott négymagos helyett, itt a Qualcomm quadja lesz felhasználva. A Qualcomm pedig csakis a legújabb magokból épít olyan lapkakészletet, amelyben már ennyi magot találunk. Ebben egészen pontosan négy, 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Krait mag és egy Adreno 320-as grafikus processzor lesz. Az APQ8064 alkalmazásprocesszor mellett egy LTE modem kapott helyet, ugyanis ez nem tartalmazza integrálva ezt az egységet. Maximális kihasználtság mellett ez az eszköz minden jelenlegi négymagos megoldáshoz képest nagyjából kétszeres teljesítményre lehet képes, mivel a négy Cortex-A9 mag és a két Krait mag a teljesítménytesztek alatt közel egyformán szerepel. Mindehhez tartozik még 2 GB rendszermemória, ami elsőként a szintén LG gyártámányú LTE2-ben tűnhet fel, valamint 16 GB NAND Flash alapú háttértár, melyet microSD segítségével egyszerűen tovább bővíthetünk.

Az LS970 képernyője 4,67 hüvelykes átmérővel és 1280 x 768 képpontos felbontással rendelkezik majd. A hátlapon egy 13 megapixeles kamerát figyel, aminek a munkáját egy LED villanó is segíti. Az előlapi 1,3 MPixeles változat pedig a videóhívások alkalmával lehet hasznos. A készüléket egy 2100 mAh-es telepre bízták, hasonlót találunk a Galaxy S III-ban is, viszont ennek a lapkának a fogyasztását egyáltalán nem ismerjük, így a bizakodásra okot adó kapacitás lehet hogy végül csalódást kelt. Az operációs rendszer szerepét a jelenlegi legfrissebb, Android 4.0 (ICS) tölti majd be.

A LG LS970 egyelőre úgy fest, hogy Eclipse 4G néven tűnhet fel a boltok polcain, de eddig ez nem nyert megerősítést. Az amerikai Sprint szolgáltató kínálatában kerül majd erre sor, valamikor az év második felében. Az ára egyelőre ismeretlen, viszont a jelenlegi tendenciát figyelembe véve, a közel ezer dolláros árcímke sem lenne meglepő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward