LG: idén indul a hajlékony OLED kijelzők sorozatgyártása

A vonzó OLED panelek nem csak hajlíthatóságukkal, hanem törhetetlenségükkel is hódíthatnak.

LG: idén indul a hajlékony OLED kijelzők sorozatgyártása

Az LG Display hamarosan megkezdi a hajlítható OLED kijelző panelek sorozatgyártását - legalábbis erről számolt be a vállalat szóvivője a Korea Times munkatársainak adott nyilatkozatában.

Az OLED panelek sorozatgyártását a cég a Dél-Koreában, egészen pontosan a Paju-ban található gyárban kezdi meg még idén, várhatóan az év negyedik negyedévében. Az említett üzemegységben havi szinten 12000 kijelző-ív készülhet, ám arról nem hullott le a lepel, hogy egy-egy ilyen ív, illetve tábla pontosan hány OLED panelt tartalmaz.

Az első hajlékony OLED kijelző panelek várhatóan a 4-5 colos képátlójú kijelzőt használó eszközökben tűnhetnek fel. A Korea Times értesülései szerint az LG Electronics - ami az LG-n belül egy különálló részleg - várhatóan még idén piacra dobja első hajlítható OLED kijelzővel ellátott okostelefonját is. Természetesen a vállalat nem csak saját termékeihez használja fel az új OLED paneleket, hanem egyéb gyártóknak is értékesíti azokat, így több készülékben is feltűnhetnek a különböző OLED panelek az idei év végén, illetve a következő év folyamán. Persze azt azért le kell szögezni, hogy ezek az OLED panelek hajlékonyak ugyan, de nem lehet őket feltekerni, illetve félbehajtani.

Úgy tűnik hát, hogy a hajlékony OLED kijelzők a közeljövőben mindenképpen megjelenhetnek, ám ez nem jelenti azt, hogy olyan eszközök is készülnek, amelyek tökéletesen hajlíthatóak lesznek. Ahhoz, hogy egy okostelefon, vagy egyéb eszköz gond nélkül hajlítható legyen, a házához, a nyomtatott áramköri lapjához és az akkumulátorához is olyan anyagot kellene használni, ami megfelel a hajtogatás okozta kihívásoknak.

A szóban forgó OLED kijelzők arra azonban alkalmasak, hogy hajlított felülettel rendelkező eszközökben használják őket, így például a manapság oly sokat emlegetett okos órákhoz, illetve egyéb viselhető eszközökhöz is hatékonyan felhasználhatóak. Az okostelefonok esetében nem is a hajlékonysága miatt jöhet jól egy ilyen kijelző, sokkal inkább amiatt, mert speciális anyagfelhasználásának és kialakításának köszönhetően törhetetlen lehet, vagy legalábbis sokkal jobban bírhatja a strapát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward