LG Gentle – Kagylóba zárt nyalóka

Az LG ezúttal egy olyan kagylómobillal rukkolt elő, amin már az Android 5.1 fut.

LG Gentle – Kagylóba zárt nyalóka

A Samsung mellett talán az LG az egyedüli nagyobb gyártó, ami még a kagylótelefonok fejlesztését sem adta fel teljesen, és időről időre előrukkol egy ilyen újdonsággal. Bár ezek legtöbbször a felsőkategóriát célozzák meg, hírünk alanya, a Gentle névre hallgató készülék szinte mindenki számára megfizethető lesz.

A friss kagyló sajnos csak egyetlen kijelzővel lesz ellátva, ami természetesen belülre került. A felhasznált panelnek 3,2 hüvelykes képátlója, és 180 PPI-s a pixelsűrűsége, ami a 320 x 480 képpontos felbontásnak köszönhető. Arra sajnos nem derült fény, hogy az apró megjelenítő milyen technológiával dolgozik, de remélhetőleg valamilyen prémium panelről van szó. Kamerák tekintetében nem érdemes sokat várni a Gentle-től. A kijelző fölé egy VGA egység került, ami szelfizésre és egyéb nyalánkságokra tökéletesen alkalmatlan, az eredeti munkakörében viszont megfelelő, le tudja bonyolítani a videóhívásokat. A főkamera már egy fokkal jobb, de az is csak a múló pillanatok megörökítésére alkalmas a maga 3 megapixelével, nem érdemes vele komolyabb fotózásba kezdeni. Fontos jellemzője az okostelefonnak, hogy a legfrissebb Android teljesít rajta szolgálatot. Az Android 5.1.1 még néhány előre telepített programmal, és egy átalakított felhasználói felülettel is szolgálni fog, méghozzá az LG UX egy könnyített változatával.

A telefon sebességéért egy Qualcomm Snapdragon 210 kategóriás lapka fele. Az MSM8909 az utolsó 32 bites chipek egyike, ebben még négy Cortex-A7 processzormag dolgozik 1,1 GHz-es órajelen, egy Adreno 304 grafikus feldolgozó egység társaságában. Mivel itt egy igencsak alacsony felbontású megjelenítő van jelen, még a játékoknál sem lesz problémás a Gentle teljesítménye, és az applikációk is jobbára akadástól mentesen fognak futni. A rendszer számára 1 GB-nyi memória áll rendelkezésre, ami az alapvető programok mellé már elegendő, de sokkal többre azért nem. A háttértár még szűkösebbre lett szabva, mindössze 4 GB-tal szolgál a felhasználók részére a rendhagyó okostelefon. A kapcsolati képességeiről részletesebben sajnos nem esett szó, de azt megtudhattuk, hogy lesz a fedélzetén 4G LTE hálózati modem, ami kifejezetten örömteli hír, eredendően ugyanis a felhasznált központi chip ezt nem tartalmazza. Biztosan van még benne Wi-Fi, Bluetooth és A-GPS vevő is, egyéb extrában viszont nem igazán érdemes reménykedni.

Az LG dizájnerei a Gentle esetében az erős textúráknak hódoltak, kívül és belül is a bőrmintás műanyag felületek dominálnak. A keret fémes hatást kelt a képeken, mintha szálcsiszolt alumínium lenne, de ezt egyetlen forrás sem erősíti meg, így elképzelhető, hogy csak ügyesen kezelt műanyagról van szó. A készülék vékony az okostelefonokhoz képest, de kompaktnak egyáltalán nem nevezhető a kialakítása miatt. Az eszköz 117,7 x 58,7 x 16,6 milliméteres testet öltött, a tömege pedig 143 gramm. Arról nem szólt a fáma, hogy előre láthatólag milyen üzemidőre lehet tőle számítani, de az 1700 mAh-s akkumulátor átlagos üzemidőt sejtet (a kis képernyő és az alacsony fogyasztású SoC miatt).

Az LG Gentle forgalmazása Dél-Koreában veszi kezdetét, és arról mostanáig nem esett szó, hogy más régiókba mikor juthat el hivatalos keretek között. A készüléket a képességei alapján nehéz elhelyezni a hagyományos mobilok között, de a teljesítményét figyelembe véve a belépőszint alján tanyázik. Az árában érezhetően jelen van a különlegesség felára, hiszen 170 dollárba fog kerülni, amit a tudása azért nem indokol.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward