LG F60 - erősítés a középkategóriában

LG F60 - erősítés a középkategóriában

Az LG Mobile vezetője, Dr. Jong-seok Park elmondta, hogy a vállalat számára kiemelten fontos a 4G LTE támogatás elterjesztése. A megítélésük szerint ez jelentősen hozzájárul az okostelefonok jobb kihasználhatóságához, és éppen ezért most tovább bővítették a palettát egy középkategóriás, megfizethető LTE-s mobillal.

Az LG az F termékvonalon általában jól átgondolt, egészen kiegyensúlyozott specifikációjú készülékeket állít csatasorba, most viszont egy kicsit elsiklottak a költségcsökkentés irányába. Az előlapot egy olyan 4,5 hüvelykes megjelenítő uralja, ami mindössze 207 PPI-s pixelsűrűséget tud felmutatni a 800 x 480-as felbontásból fakadóan. Öröm az ürömben, hogy egy IPS technológiás panelről beszélhetünk, így ha a részletgazdagsága nem is túl fényes, legalább a többi tulajdonsága (fényerő, betekintési szögek, színvilág) előreláthatólag rendben lesz. Az LG eddig is nagyon preferálta az Android 4.4 használatát, és örömmel nyugtázható, hogy ez mostanra sem változott meg. Ráadásul szokás szerint számos extra alkalmazással (pl. Knock Code), illetve egyéb plusz tartalommal várja majd az érdeklődőket a KitKat, ami pillanatnyilag még a legfrissebb Android kiadás.

Az F60 esetében még pontosan nem hozta nyilvánosságra az LG, hogy melyik chipet használta fel a gyártás során, de a leginkább lényeges paraméterek már jobbára ismertek. Egy négymagos, energiahatékony lapkáról beszélhetünk, ami 1,2 GHz-es órajelen üzemel majd. Ez lehetne már akár a 64 bites Snapdragon 410 sorozat valamely tagja is, de vélhetően itt még csak az S400 termékcsalád egyik SoC-jének jelenlétével lehet számolni. A chip mellett 1 GB-nyi rendszermemória kapott helyet, a tárhely esetében pedig két opcióból lesz választási lehetőség: az újdonság hazavihető majd 4 és 8 GB-os kivitelben is. Bővíthetőségről egyelőre nem szólt a fáma, ám remélhetőleg nem feledkeztek meg erről sem a tervezés során. A telefon kapcsolati képességei között van 4G LTE modem – ahogy arról már volt szó a bevezetőben –, továbbá akad még 802.11 a/b/g/n WLAN, A-GPS vevő és persze Bluetooth 4.0 modul is.

Az eszköz kijelzője felett egy 1,3 megapixeles kamera is feltűnik a megszokott szenzorok mellett. Ez az egység lehetővé teszi HD minőségű videóhívások folytatását, ami rossz fényviszonyoknál is próbálja majd a lehető legjobbat nyújtani egy apró trükkel. Feltekeri az IPS megjelenítő fényerejét, és amekkora felületen csak lehet, fehér hátteret állít be. Bár fotózásra ez csak korlátozottan alkalmas, azért az LG erre is felkészítette a szoftvert, gesztussal lehet exponálást indítani „szelfizéskor”. A telefon főkamerája már 5 megapixeles, és ezzel is 720p-s videófelvételek készíthetőek. A hátlapon egy LED-es vakunak is helyet szorítottak a tervezők, ami sötétben nagyon jól jöhet majd. Az energiaellátásról egy 2100 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ami átlagos üzemidőt garantálhat a mindennapok során. Eléggé vaskosra sikeredett egyébként a szerkezet, 127,5 x 67,9 x 10,6 milliméteres vonalakkal határolható körül. Fekete és fehér színekben lesz elérhető az F60.

Az LG F60-nak akadnak kompromisszumai, viszont egy kellemes összeggel társítva akár még nagy népszerűségnek is örvendhet majd. Ez a modell egyébként eléggé közeli rokonságot ápol az LG L Finóval, viszont míg a Fino esetében egyelőre korlátolt az elérhetőség, addig az F60 széles körben beszerezhető lehet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor is fog debütálni az F széria új tagja, és az ajánlott fogyasztói ára is kérdéses még.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward