Lezárult a Seagate-Samsung felvásárlás

Lezárult a Seagate-Samsung felvásárlás

A korábbi hírek alapján már nem meglepő, hogy a Seagate a Samsung merevlemez divíziójának felvásárlására készül. Az előkészületek már véget értek, a hatóságok jóváhagyták a műveletet, sőt, a napokban a két vállalat magát a tranzakciót is nyélbe ütötte, így a Samsung merevlemezgyártáshoz szükséges eszközei, infrastruktúrája, valamint a vállalat alkalmazottai is a Seagate-hez tartoznak.

A Seagate ezzel a lépéssel merevlemezgyártó-kapacitását szeretné növelni, valamint erősíteni szeretné pozícióját a kutatás-fejlesztés (R&D) területén is. A felvásárlásnak köszönhetően a vállalat jelentős vásárlóbázishoz férhet hozzá Kínában, Észak-Kelet Ázsiában, Brazíliában, Németországban és Oroszországban.

A felek megállapodásának értelmében a Seagate merevlemezekkel látja el a Samsung különböző asztali konfigurációit, noteszgépeit és szórakoztatóelektronikai termékeit, a Samsung pedig cserébe különböző félvezető alapú termékekkel áll a Seagate rendelkezésére, így utóbbi SSD meghajtókat készíthet az üzleti felhasználók számára, de a Samsungtól kapott alkatrészeket hibrid merevlemezek és egyéb termékek gyártására is felhasználhatja. Ezzel együtt egy keresztlicenc-megállapodás is született a Seagate és a Samsung között, amelynek értelmében a felek együttműködnek majd az üzleti felhasználóknak szánt adattároló megoldások fejlesztésében.

A Seagate annak érdekében, hogy a piaci átállás zökkenőmentes lehessen, egy évig még kínál Samsung márkanévvel ellátott merevlemezeket. Azzal kapcsolatban, hogy ezekre a termékekre milyen garanciaidő vonatkozik majd, nem nyilatkoztak a cég illetékesei. A Seagate merevlemezek garanciaideje a korábbi hírek szerint rövidesen változik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward