Lezárult a Motorola-Google fúzió

Most, hogy Kína is rábólintott a Motorola Mobility felvásárlására, hosszú idő után, de végre lezárulhatott a fúzió. Viszont egy kitétellel számolniuk kell a jövőben, ez pedig az operációs rendszer kötelező szabadon hozzáférhetősége.

Lezárult a Motorola-Google fúzió

Most, hogy Kína is rábólintott a Motorola Mobility felvásárlására, hosszú idő után, de végre lezárulhatott a fúzió. Kína viszont csak egy feltétellel adta áldását a nagy volumenű ügyletre: az elkövetkezendő 5 év során épp olyan hozzáférhetőnek és nyílt forráskódúnak kell maradnia az Android névre hallgató rendszernek, mint amilyen jelenleg is. Ez nagyon fontos Kínának, mivel a zöld robotos operációs rendszernek köszönhetően rendkívül versenyképesek a nagy mobilkészülék-gyártóik, és a kisebb, feltörekvő cégek is. A ZTE például szinte csak ilyen eszközöket értékesít és világviszonylatban a negyedik helyet birtokolja, de a Huawei is hamarosan megelőzheti az LG-t és ezzel felzárkózhat a hárombetűs gyártó mögé az ötödik helyre.

Miután a Mofcom, vagyis a kínai versenyhivatal is engedélyezte a felvásárlást, a két fél szinte azonnal le is zárta a tranzakciót, amit mind a két fél hivatalos közleményben erősített meg. A 12,5 milliárd dolláros tranzakció tehát már a megtörtént, amellyel a keresőóriás hozzájutott a Motorola Mobility-hez és az által birtokolt, mintegy 17 ezer szabadalomhoz. A Google különösebben nem is titkolta, hogy a felvásárlás fő célpontja a hatalmas szabadalomcsomag volt, amivel biztosítani szeretné magát és az operációs rendszerét a szabadalmi perekben.

Ennek már az üzlet lezárulta előtt hangot is adtak, amikor jelezték, hogy készek eladni a beltéri egységekkel foglalkozó részleget, amelynek értéke nagyjából 2,5-4 milliárd dollár jelenleg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward