Lezárul egy korszak: megszűnik a YouTube

A világ legnagyobb videómegosztó weboldala sokaknak hiányozni fog: a YouTube sokkal nagyobb űrt hagy majd maga után, mint amekkorát a hamarosan megszűnő Google Reader fog.

Lezárul egy korszak: megszűnik a YouTube

A YouTube napjainkban a világ legnagyobb internetes videómegosztó szolgáltatásának minősül, amit sokan ismernek és szeretnek. A Google tulajdonában lévő weboldalról korábban senki sem gondolta volna, hogy az 2005-ben csak egy nagy internetes verseny miatt jött létre, amelynek mindössze egyetlen célja volt: megtalálni a világ legjobb videóját.

Tim Liston, aki versenyigazgatói posztot tölt be a cégnél, néhány órája egy videó keretén belül jelentette be, hogy a nyolc éve működő szolgáltatás 2013. március 31-e után már nem fogad több videót, ugyanis az évek során összegyűlt annyi anyag, amelyből végre kiválaszthatják a győztest - azt az egyet, ami mindent visz.

Persze a zsűri feladata nem lesz leányálom, hiszen hatalmas mennyiségű videón kell átverekedniük magukat, mielőtt meghozzák a felelősségteljes döntést. Mivel a jó munkához idő kell - a rosszhoz pedig még több -, így a zsűrit több ezer ítészből állították össze, akiknek 10 évük van meghozni a végső döntést. Addig a YouTube webes szolgáltatásait lekapcsolják, a szerverek tartalma így csak belső hálózaton lesz elérhető. Friss videókat éjfél óta már nem lehet feltölteni, és a hírek szerint hamarosan a YouTube weboldala is elérhetetlen lesz.

2023. márciusának 31. napján kihirdetik a 8 évig tartó verseny egyetlen győztesét, majd ezután ismét elindul a YouTube, ám már csak az az egy videó lesz rajta elérhető, amit a zsűri egybehangzóan a legjobbnak ítélt. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt hónap utolsó napjának végével lezárult egy korszak is.

Ég veled, YouTube! Hiányozni fogsz! :(

Aki rosszkedvű lett a fenti hírtől, pillantson a naptárra! ;)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward