Levélbombát hozott a postás

Két ember sérült meg Nagy-Britanniában, miután megérkezett és felrobbant a bombát rejtő levél a brit könyvelő céghez

Levélbombát hozott a postás

A Vantis nevű könyvelő vállalat Workingham-i irodája volt a célpontja annak a bombát rejtő küldeménynek, amely február 6-án reggel 9 órakor robbant fel. Két férfi könnyű sérüléseket szenvedett. Mindez 1 nappal azután történt, hogy a Capita is megkapta hasonlóan robbanékony levelét. A Capita volt egyébként a London Congestion Charge kivitelezője, valamint számos más kormányzati és önkormányzati projektben is részt vett.

Az Evening Standard brit magazin állítása szerint a Vantisnak köze volt a traffipaxos kamerák kihelyezéséhez. A Berkshire-i rendőrség elmondta, hogy természetesen mindkét bombatámadásról tudnak, azonban túl korai lenne még kapcsolatba hozni egymással a két ügyet.

A Capita irodájában 1 ember megsérült, miután hétfő reggel beállított a céghez a levélbombával a postás, és felrobbant az. A Capita azóta a következőket hozta nyilvánosságra: "Megerősítjük, hogy az egyik londoni irodánk postaszobájában valóban volt egy kisebb robbanás. Egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség nyomozást indított az ügyben."

Azonnal rendkívüli esetekre vonatkozó terv lépett érvénybe, a dolgozókat az egyik közeli irodaházba helyezték át. A napi üzletvitel kisebb zökkenőktől eltekintve így normális mederben folytatódott tovább. Az információs és IT rendszerek nem sérültek meg a robbanás során. Mára mindenki elfoglalhatta eredeti helyét az irodában.

Kijelentették, hogy teljes mértékben együttműködnek a rendőrséggel a nyomozás során, illetve a brit postával, a Royal Mail-lel annak érdekében, hogy felülvizsgálják a küldemények kézbesítésének folyamatát és hatékonyabbá tegyék a hasonló esetek megelőzését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward