Létrehozta a világ első valódi LED kijelzős moziját az LG

Az LG LED Cinema Display a Dolby hangrendszerével gondoskodik majd a páratlan élményről.

Létrehozta a világ első valódi LED kijelzős moziját az LG

Az LG elképesztő fölénnyel uralja az OLED piacot, de ez nem jelenti azt, hogy a vállalat elkényelmesedett volna, és már nem fejleszt olyan lendülettel, mint korábban. A vállalat sok más gyártóhoz hasonlóan komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy LED alapú megjelenítőket hozzon létre, és ennek a projektnek a keretében a vállalat megalkotta az első LED-es mozit.

Tajvanon sikerült összehoznia az LG-nek egy olyan mozit, amelyben nem a hagyományos vetítők dolgoznak majd a kép megjelenítésén, hanem valódi LED technológiás panelek, aminél minden egyes képpontért egy fizikai LED egység felel. Szóval ezt véletlenül sem szabad összetéveszteni a ma kapható LED LCD televízióknál használt megoldással. Itt a képpontok egyesével vezérelhetőek, amivel tökéletes kontrasztot lehet előállítani.

Galéria megnyitása

Az LG LED Cinema Display lenyűgöző képi élményről gondoskodik majd minden mozis tartalom esetében, hiszen igazi feketével tud szolgálni, ha pedig arra van szükség, ragyogóan élénk színekkel telik meg a felülete. És persze az sem elhanyagolható tény, hogy a 14 méter széles és 7,2 méter magas képernyő az emberek teljes látóterét kitölti majd. Érdekesség, hogy mivel ilyen moziban nem kell hely hátul a vetítőnek, több széket lehet a teremben elhelyezni.

Galéria megnyitása

4K DCI (4096 x 2160) minőségről gondoskodik az LG a hatalmas felületen. Ez azért különösen érdekes itt, mert arról árulkodik, hogy meglehetősen nagyok a LED alapú képpontok. Azt is megjegyezte az LG, hogy a legmagasabb szintű tartalombiztonsági követelményeknek és a Digital Cinema Initiatives szabványnak megfelelő az általa létrehozott panel. Az LG a LAD033F panelekből építette ki a megjelenítőt, és még a DCI-P3 színteret is képes ez lefedni, miközben 100 ezer órás élettartamról gondoskodik.

Galéria megnyitása

Hivatalos közleményében az LG arra is kitért, hogy a Dolby megoldásaival kiegészítve alkotta meg az egyedülálló mozitermet. A szakemberek az építkezés során a Dolby moziszervert vetették be a háttérben, egészen pontosan az IMS3000 rendszer került felhasználásra. A hangzásról pedig a Dolby Atmos technológia gondoskodik, ami tökéletes térérzettel tud szolgálni, hiszen itt még a plafonról is hangszórók gondoskodnak a megfelelő élményről.

„Célunk, hogy a moziba járás élményét magasabb szintre emeljük annál, amit a vendégek eddig ismertek” – mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának információs kijelzőkért felelős vezetője.

„Az LG LED-mozikijelzőjének élethű képeivel és a Dolby Atmos hangzásával a moziba járók egy magasabb színvonalú és minden szinten magával ragadó moziélményt kapnak.” – jelentette ki Jed Harmsen, a Dolby Laboratories mozi- és tartalmi szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen visszajelzésekkel fognak szolgálni a nézők az egyedi új LED-es mozival kapcsolatosan. Amennyiben sikert ér el az LG a fejlesztésével, nem lenne meglepő, ha világszerte megjelennének LG LED Cinema Display központú termek. A költségek viszont biztosan gátat szabnak majd a technológia gyors elterjedésének. Erről ugyan nem beszélt a vállalat, de valószínűleg elképesztően sokba kerül egy ilyen megjelenítővel kiépíteni egy mozitermet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap