Letölthető az Internet Explorer 9 RC változata

Letölthető az Internet Explorer 9 RC változata

A Microsoft szoftvermérnökei elkészültek az Internet Explorer 9-es változatának RC (Release Candidate – kiadásra jelölt) verziójával, amelyet mától bárki letölthet és kipróbálhat, aki Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszert használ számítógépén. Az Internet Explorer 9 a Windows XP tulajok számára sajnos már nem lesz elérhető.

Az új webböngésző béta kiadásai rendkívül népszerűek voltak a felhasználók közében: a szoftver különböző változatait több, mint 25 millióan töltötték le világszerte, ezzel az IE 9 a világ leggyorsabban terjedő béta állapotú webböngészőjévé vált. A felhasználók a szoftver fejlesztésében is segédkeztek, ugyanis nem kevesebb, mint 17000 visszajelzést küldtek, amelyekkel jelentős mértékben segítették a fejlesztők munkáját. Az Internet Explorer 9 végleges változata valamikor tavasszal válik elérhetővé, de az általa kínált legfőbb újítások természetesen már az Internet Explorer 9 RC kiadásában is elérhetőek, a végleges verzió megjelenésével maximum a kisebb-nagyobb hibák eltűnésére és esetleg a stabilitás javulására számíthatunk.

Az Internet Explorer 9 RC számos újítást kínál, amelyek jótékonyan hatnak mind a teljesítményre, mind pedig a biztonságra. Az egyik biztonsági szolgáltatás a Tracking Protection, amelynek segítségével a felhasználók a nemkívánatosnak nyilvánított weboldalak előtt kvázi láthatatlanná válhatnak, vagyis  ezek a weboldalak nem lesznek képesek nyomon követni a felhasználó internetes tevékenységét és böngészési szokásairól sem tudnak majd adatot gyűjteni. A szoftver kezelőfelülete több ponton újult meg, ami mind az értesítések kezelésénél, mint pedig a weboldalak asztalra való kitűzésénél észrevehető. A szoftver ezzel együtt a legfrissebb szabványokat (pl.: HTML5) is támogatja, úgy mint a geolokációt, a szemantikus címkéket és a WebM videókat is, hogy csak párat említsünk. Ahogy azt már fentebb is írtuk, a Microsoft Internet Explorer 9 RC teljesítmény tekintetében is javult: a SunSpider java tesztek alkalmával az új webböngésző 35%-kal gyorsabb, mint a korábbi béta változat.

A friss kiadás segítségével a weboldalfejlesztők most már könnyedén ellenőrizhetik, hogy weblapjaik megfelelően jelennek-e meg az Internet Explorer 9 RC kiadásában. A Microsoft főként ez utóbbi csoport tagjainak ajánlja az IE 9 RC kipróbálását, hogy a weboldalfejlesztőknek legyen idejük kijavítani az esetleges megjelenítéssel kapcsolatos hibákat, mire megérkezik az Internet Explorer 9 végleges kiadása. Az IE 9 RC-t természetesen az átlagfelhasználók számára is elérhető és kipróbálható.

A szoftvert innen lehet letölteni, ahol egyúttal azt is megtekinthetjük, hogy mire képes az új webböngésző.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward