Letölthető az AIDA64 legfrissebb kiadása

Az AIDA64 névre keresztelt, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő diagnosztikai- és tesztalkalmazás immár a 2.20-as kiadásnál tart. A szoftver legfrissebb változata számos hibajavítással és sok-sok új hardver támogatásával érkezik, de ezeken kívül új szolgáltatásokkal és új technológiák támogatásával is bővült a repertoárja.

Letölthető az AIDA64 legfrissebb kiadása

Az AIDA64 névre keresztelt, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő diagnosztikai- és tesztalkalmazás immár a 2.20-as kiadásnál tart. A szoftver legfrissebb változata számos hibajavítással és sok-sok új hardver támogatásával érkezik, de ezeken kívül új szolgáltatásokkal és új technológiák támogatásával is bővült a repertoárja.

A 2.20-as AIDA64-ben helyet kapott egy új, OpenCL alapú GPU- és APU tesztmodul, amely több szálon próbálja megizzasztani a különböző GPU és APU egységeket. A tesztmodul nem csak az AMD CrossfireX és az NVidia SLI technológiájára alapozó multi-GPU rendszereket, hanem a Dual Graphics konfigurációkat, az OpenCL támogatással ellátott IGP-ket, valamint az AMD Trinity APU-it és az Intel Ivy Bridge processzorait is támogatja. A tesztmodul még azokon a rendszereken is hatékonyan fut, amelyekben Nvidia és AMD GPU-k vegyesen helyezkednek el.

Az új szoftver emellett OpenGL és GPGPU információkat, valamint hőmérséklettel és ventilátor-fordulatszámmal kapcsolatos adatokat is szolgáltat a legfrissebb videokártyák esetében, sőt, a PCI Express 3.0-s csatolófelülettel ellátott videokártyákhoz is továbbfejlesztett támogatást nyújt. Az alkalmazás legfrissebb változata a Samsung 830-as sorozatú SSD-ihez mostantól hatékonyabb támogatást kínál, valamint a korábbinál pontosabb információt ad az SF-2000-es sorozatú vezérlőt tartalmazó SSD meghajtók hőmérsékletéről.

Az új technológiák közül mind az ACPI 5.0-s, mind pedig az OpenCL 1.2-es kiadásával kompatibilis az AIDA64. Jó hír lehet, hogy az alkalmazás már automatikus online frissítésre is képes, így mindig a lehető legfrissebb hardver adatbázisból dolgozik. A felhasználók az automatikus frissítés gyakoriságát testre szabhatják és opcionálisan a frissítőcsomag helyi könyvtárba történő mentésére is van lehetőségük. Az AIDA64 béta változatából heti szinten készül új kiadás, így az új hardverek és az új technológiák támogatása biztosított.

A 2.20-as változat az Intel Atom 2000-es sorozatú Cedar View processzorait, a Core i3/i5/i7 sorozatú asztali- és mobil Ivy Bridge processzorokat, valamint a Xeon E5-ös és Sandy Brdige-EP sorozatú szerver- és munkaállomás processzorokat egyaránt támogatja. A kínálatban még AVX és AES-NI támogatás is szerepel.

Az AIDA64 különböző változatai innen tölthetőek le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward