Letölthető a szeptemberi Catalyst driver

A kifejezetten a Battlefield 3 nyílt béta változatához készített Catalyst 11.10-es Preview driver után ma végre a Catalyst szeptemberi kiadása is befutott. A 11.9-es verzió természetesen WHQL minősítéssel is rendelkezik, így mindenképpen érdemes letölteni, már csak azért is, mert sok-sok hibajavítást tartalmaz.

Letölthető a szeptemberi Catalyst driver

A kifejezetten a Battlefield 3 nyílt béta változatához készített Catalyst 11.10-es Preview driver után a Catalyst szeptemberi kiadása is befutott. A 11.9-es verzió természetesen WHQL minősítéssel is rendelkezik, így mindenképpen érdemes letölteni, már csak azért is, mert sok-sok hibajavítást tartalmaz.

A Catalyst 11.9 a hivatalos kiadási megjegyzések szerint a Radeon HD 2000-es, HD 3000-es, HD 4000-es, HD 5000-es és HD 6000-es sorozatú videokártyákhoz, valamint a Radeon HD 3000-es és Radeon HD  4000-es sorozatú integrált videó vezérlőkhöz egyaránt alkalmazható. A friss kiadás esetében az AMD szoftverfejlesztő mérnökei ezúttal nem az új funkciókra helyezték a hangsúlyt, hanem arra, hogy a driver esetében a lehető legtöbb hibát kijavítsák, így a friss kiadás a korábban jelzett hibajelenségek nagy részét megoldja. A hibajavítások mellett egy újítás is érkezett, ami nem más, mint az immáron DisplayPorton keresztül is elérhető HD3D támogatás. Az információk szerint a DisplayPorton keresztüli HD3D támogatást a gyártó kifejezetten a Samsung 750-es és 950-es sorozatú monitoraihoz kínálja, de ezzel együtt a támogatás egyéb DisplayPortos 3D-s megjelenítő esetében is használható lesz.

A fenti újítás valószínűleg a Radeon HD videokártyák tulajdonosainak csak egy nagyon kis hányadát érinti majd, de emellett egyéb érdekességet is tartogat a gyártó a felhasználók számára, amely már mindenkit érint. Mostantól a megfelelő driver letöltéséhez szoftveres segítséget kapunk: a gyártó által kifejlesztett kis alkalmazás megállapítja, hogy rendszerünkhöz pontosan milyen driver illik, ezután a rendszer rendelkezésünkre bocsátja a megfelelő drivert. Ezzel a módszerrel elkerülhetőek a nem megfelelő driver letöltéséből fakadó kellemetlenségek. Az újítást itt találjuk. Amennyiben ezt az új szolgáltatást nem szeretnénk használni, akkor is van megoldás, hiszen a régi gyakorlat szerint ugyanúgy beszerezhetjük a számunkra megfelelő drivert, ehhez csak ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward