Letölthető a Firefox 13 végleges kiadása

A napokban megérkezett a Firefox 13-as kiadásának végleges változata.

Letölthető a Firefox 13 végleges kiadása

A népszerű webböngésző legfrissebb kiadása új, az eddigieknél jobb felhasználói élményt nyújt, ugyanis átdolgozott főoldallal (Home Page) és új, a böngészőfülek működését befolyásoló funkciókkal bővült. A Home Page lapon mostantól a lap alján ikonokat találunk, amelyekkel könnyedén elérhetjük a könyvjelzőinket, a böngészési előzményeket, a beállításokat, a bővítményeket, a letöltéseket és a szinkronizációval kapcsolatos beállításokat is.

Új böngészőfül – tab – megnyitásakor a rendszer egy előnézeti képekből álló lapot tár elénk, amelyen az általunk leggyakrabban látogatott weboldalak képei láthatóak. Az „új böngészőfül” – New Tab – lapot könnyedén testre lehet szabni: az oldalon szereplő előnézeti képek törölhetőek, de akár újakkal is kiegészíthetjük őket, igényeinknek megfelelően.

Galéria megnyitása

A korábbi böngészőmenet helyreállításakor a Firefox már nem tölti be egyszerre az összes korábban megnyitott weboldalt, helyettük csak annak a betöltésével foglalkozik, amit éppen meg szeretnénk tekinteni. A többi weboldal akkor töltődhet be, ha megnyitott böngészőfüleikre kattintunk. Ez a megoldás gyorsabb böngészőmenet-helyreállítást tesz lehetővé, így a Firefox gyorsabban indul és kevesebb rendszermemóriát foglal. A rendszer alapértelmezetten bekapcsolt SPDY támogatással érkezik, amely biztonságosabb webböngészést tesz lehetővé. Az SPDY egy speciális protokoll, amely az azt támogató weboldalak esetében gyorsabb betöltést tesz lehetővé. SPDY támogatást többek között a Twitter és a Google weblapjai is kínálnak.

Fontos újítás, hogy a Firefox 13-as kiadása már a modernnek számító Visual C++ 2010-es fordítóval készült, ami a korábbi változatoknál alkalmazott Visual C++ 2005-ös megoldáshoz képest észrevehető előnyöket kínál. Az új fordító jóvoltából nem csak a webböngésző teljesítménye, hanem annak biztonsága is javult.

A Firefox 13-as kiadása innen tölthető le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap