Letölthető a Chrome 2.0 béta

Eltartott egy darabig, amíg a Chrome első kiadása megszabadulhatott a béta jelzőtől, de hiába, mert máris visszakapta - igaz, ezúttal már a 2.0 kiegészítéssel, de ennek a jogossága valamelyest vitatható.

Letölthető a Chrome 2.0 béta

Eltartott egy darabig, amíg a Chrome első kiadása megszabadulhatott a béta jelzőtől, de hiába, mert máris visszakapta - igaz, ezúttal már a 2.0 kiegészítéssel, ám ennek a jogossága valamelyest vitatható.

Nevezetesen azért, mert bár kerültek bele hasznos újdonságok, és fejlesztettek rajta ezt-azt, de nem annyi és nem olyan mértékben, hogy az tényleges verziószám-váltást indokoljon; helyénvalóbb lett volna az 1.5, vagy valami hasonló számozás.

No de lássuk, konkrétan mi is változott: a leglényegesebb dolog kétségkívül az, hogy a legutóbbi verzióhoz képest átlagosan mintegy 25-35%-al gyorsabban jeleníti meg a kívánt oldalakat - ez a gyorsulás pedig leginkább a javascript motor optimalizálásának köszönhető.

Felvértezték továbbá olyan apróságokkal is, mint automata űrlapkitöltés, teljes oldalas nagyítás és auto-görgetés (ez utóbbi kettő egy új WebKit-verziónak köszönhető), valamint immár arra is van lehetőségünk, hogy két fül tartalmát egymás mellé helyezhessük.

Mindebből tehát egyedül ez az utóbbi "párhuzamos ablakolás" és a kellemes gyorsulás nevezhető lényegi újításnak, a többi inkább jól-jöhet-még-jellegű. De a legjobb persze az, ha mindenki eldönti maga, mit mennyire tart hasznosnak.

                                

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward