Letölthető a Catalyst 11.1 WHQL és a 11.1a hotfix

Letölthető a Catalyst 11.1 WHQL és a 11.1a hotfix

Az AMD szoftvermérnökei elkészültek az idei első Catalyst szoftvercsomaggal, amely nem túl meglepő módon a 11.1-es verziószámot viseli. Ezúttal a WHQL minősítéssel ellátott driver megjelenésével egy időben rendhagyó módon egy hotfixet is elérhetővé tettek, amely a 11.1a verziószámmal érkezik és amelynek béta kiadásának érkezéséről korábban már beszámoltunk. Most végre a hotfix végleges, WHQL változata is letölthetővé vált.

A Catalyst 11.1 WHQL változata Radeon HD 2000-es sorozatú vagy annál újabb videokártyával ellátott konfigurációkhoz használható, de ezzel együtt természetesen az integrált videó vezérlővel ellátott asztali- vagy noteszgépekhez is alkalmazható. Az új szoftvercsomag már OpenGL 4.1-es támogatással kapcsolatos újításokat is kínál és ezzel együtt számos hibajavítást is tartalmaz, sőt, egyes játékok esetében most is számíthatunk némi teljesítménynövekedésre a Radeon HD 6000-es család tagjainál. A Catalyst 11.1a a Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyákhoz a lent felsoroltakon kívül további teljesítménynövekedést is kínál, ezzel együtt elérhetővé teszi a Catalyst Control Centerben a tesszellációs teljesítményt befolyásoló beállításokat is. Gyakorlatilag beállíthatjuk, hogy az egyes alkalmazások milyen tesszellációs szint mellett fussanak. A Catalyst 11.1a hotfix emellett képminőséggel kapcsolatos újításokat is tartalmaz (Performance setting és Quality setting), amelyek a szűrési teljesítményen próbálnak javítani a képminőség látványos romlása nélkül.

Az OpenGL 4.1-es támogatás mellett a Catalyst 11.1 egyéb kisebb újításokat is tartalmaz. A szoftvercsomag lehetővé teszi a több kijelzőből álló munkaasztal könnyű konfigurálását, biztosít energiamenedzsmenttel kapcsolatos beállításokat, amelyekkel kitolható az akkumulátoridő és emellett a 3D-s beállításokkal kapcsolatos oldalak kezelhetősége és elérhetősége is javult. A Catalyst Control Center kétféle nézetet kínál: az egyik az átlagfelhasználókat célozza meg, a másik pedig a haladókat, utóbbi természetesen sokkal több beállítás elvégzését teszi lehetővé.

A Catalyst 11.1a által az egyes játékokban kínált teljesítménynövekedés mértékéről már beszámoltunk, a Catalyst 11.1 esetében érvényes gyorsulásokról pedig az alábbi felsorolás ad némi infót.

[bold]F1 2010:

[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Akár 12%-as teljesítménynövekedés AMD Radeon HD 6900-as és AMD Radeon HD 6800-as sorozatú videokártyát tartalmazó rendszereknél kikapcsolt élsimítás és anizotróp szűrés mellett.

[*]Akár 10%-os javulás ATI Radeon HD 5800-as sorozatú videokártyát tartalmazó konfigurációknál, ugyancsak kikapcsolt élsimítás és anizotróp szűrés mellett.

[/list]

[bold]

Left 4 Dead 2:

[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Kikapcsolt élsimítás és anizotróp szűrés mellett akár 17%-os teljesítménynövekedés is elérhető az AMD Radeon HD 6800-as sorozat tagjainál, legyen szó egy- vagy többkártyás konfigurációról.

[*]Akár 8%-os teljesítménynövekedés AMD Radeon HD 6900-as sorozatú, egyetlen videokártyával ellátott rendszereknél kikapcsolt élsimítás és anizotróp szűrés mellett.

 

[/list]

Az AMD Catalyst 11.1-es WHQL szoftvercsomagja innen tölthető le, a Catalyst 11.1a hotfix beszerzéséhez pedig ide kell ellátogatniuk az érdeklődőknek.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward