Letesztelték az Asus csodakártyáját

Ahogy az várható volt, a CeBIT-en demózta először az Asus legújabb videokártya különlegességét, az Ares-t.

Letesztelték az Asus csodakártyáját

Ahogy az várható volt, a CeBIT-en demózta először az Asus legújabb videokártya különlegességét. A termék a Republic Of Gamers család tagja, bár e nélkül is könnyen kitalálható, hogy az extrém igénnyel rendelkező játékosoknak készült – elég csak ránézni.

A VGA tulajdonképpen egy alaposan megemelt órajelű és dupla annyi memóriával ellátott Radeon HD5970. A 4 GB GDDR5-ös fedélzeti memória valószínűleg még évek múltán is túlzásnak számít majd, de a siker kedvéért a mérnökök mindent bevetettek, a szokatlanul nagy számok pedig vonzzák a pénzes vásárlókat, mint tudjuk. A 725 helyett 850 MHz-es ketyegő grafikus mag pontosan megegyezik a HD5870-ben találhatóval, az egyetlen különbség, hogy itt két darabot kapunk belőle.

A tervezők változtattak a feszültségszabályzó áramkörön is, így elmondásuk szerint elég jó tuning tartalékot sikerült beletuszkolni az Ares-ba. A sok memória, a magas órajel és a módosított feszszabályzás miatt nem meglepő, hogy a klasszikus kettő helyett három PCI-E tápcsatlakozó került a kártyára.

A kiállított gépben egy Rampage II Extreme alaplap mellett egy alapórajelen futkorászó Intel Core i7 Extreme 965-ös porcesszor dolgozott 6 GB nagysebességű memória társaságában. Anélkül, hogy bármit is túlhajtottak volna a gépben, a népszerű 3DMark Vantage Extreme módjában 14416-os pontszámot sikerült elérni, amely durván 25-30%-kal jobb eredmény, mint amire egy gyári Radeon HD5970 képes. A termék várható megjelenése március végén, április elején esedékes, ám a legyártott példányszámról és a borsos árcéduláról egyelőre semmilyen biztos információ nem szivárgott ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward