Shop menü

LETEKERHETŐ LEHET A GALAXY S23 TELJESÍTMÉNYE, ÉS ÚJABB TESZTEREDMÉNY IS ÉRKEZETT

A Samsung elérhetővé teheti a teljesítményprofilozást, hogy jobb üzemidő tudjanak a mobilok produkálni, és a Galaxy S23+ is megállt egy Geekbench mérésre.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Letekerhető lehet a Galaxy S23 teljesítménye, és újabb teszteredmény is érkezett

A folyamatosan szivárgó információk tengerében most újabb hírek kerültek elő a Galaxy S23 kapcsán. Állítólag az embereknek minden eddiginél több lehetősége lesz a Galaxy S modelleknél hosszabb üzemidőt elérni, és már a Galaxy S23+ is teljesítményteszten járt, és nagyon szép eredményt hozott össze.

A Samsung folyamatosan csiszolgatja a mobilok szoftveres oldalát, és nemrégiben bevezetett a Galaxy Z széria tagjainál egy érdekes kapcsolót az akkumulátorkímélés érdekében. A hajtogatható készülékek esetében a kövér akkumulátor biztosítása nehéz feladat, éppen ezért az üzemidő eléggé rosszul tud alakulni, ha sokat nyomkodják a Galaxy Z Fold és Z Flip eszközöket nyitott állapotban. A vállalat ezért rukkolt elő a teljesítményprofilokkal. Ezt pedig már a Galaxy S23 is megkaphatja.

Az IceUniverse Twitter-csatorna számolt be arról, hogy a Samsung következő generációs csúcsmobiljainak már lehetőség lesz korlátozni a teljesítményét. A teljesítményprofilnál a Light opció kiválasztását követően lentebb lesz tekerve a rendszerchip tempója, hogy még energiahatékonyabban üzemeljen a készülék, illetve azért is jó ez, mert kevésbé lesz hajlamos a masina a melegedésre.

Galéria megnyitása

A Galaxy S22 nagyon rosszul teljesített az üzemidőt tekintve, sokan kritizálták emiatt élesen a Samsungot. A kiszivárgott információk alapján azt már lehet tudni, hogy nagyobb akkumulátort fog használni a vállalat, és úgy fest, hogy a szoftveres oldalon is készül extrákkal, hogy többet lehessen kihozni a telepből – spórolással. Fontos, hogy ez a teljesítményprofil úgy van hangolva, hogy szinte semmit ne érezzen belőle az ember, és amikor például egy játékot indít, akkor ezt szükség esetén a rendszer képes lesz felülbírálni a Game Boosterrel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchip hogyan viselkedik majd a hétköznapok során, hogyan fog a fogyasztása alakulni terhelés alatt, mennyire melegedhet huzamosabb igénybevétel során. A Snapdragon 8 Gen 1 nagyon rosszul vizsgázott, még gyártót is váltott abban az esetben a Qualcomm, amire korábban nem volt példa. Bízunk abban, hogy most ilyenre nem kerül sor. Előre láthatólag a TSMC 4 nm-es sorain fog megszületni a Snapdragon 8 Gen 2.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 korábban már átesett a Geekbench tesztjén, és nyilvánosan is kiderült, hogy mire volt képes, most pedig a Galaxy S23+ kapcsán számolhatunk be ugyanerről. Fontos, hogy itt is a Snapdragon 8 Gen 2 tempóját sikerült megmérni. Eddig még csak olyan eredmények kerültek ki, amik ezzel a lapkával születtek, szóval egyelőre minden azt erősíti meg, hogy a Samsung ezúttal kizárólag Qualcomm chipes Galaxy S23 szériában gondolkodik, ezt azonban biztosra most még nem jelenthetjük ki.

A Galaxy S23+ modell az egymagos terhelést tekintve nem változott a Galaxy S23-hoz képest, 1500 pont körüli produkciót hozott össze. Viszont érdekes módon a teljes terhelést már jobban bírta. Az eszköz „kereken” 4844 pontot ért el, miközben a Galaxy S23 esetében korábban 4597 pontról volt alkalmunk beszámolni.

Galéria megnyitása

Az SM-S916U azonosítóval illetett okostelefonnál elképzelhető, hogy a jobb hűtés miatt sikerült magasabb pontszámot összehozni. A nagyobb mobilban több hely van a hőelvezetésre, és ez előnyös lehet már egy olyan tesztben, ahol a teljes processzor intenzív terhelésnek van kitéve, és könnyen lehet, hogy annyira befűt magának a chip, hogy már le kell fojtania az órajeleket valamelyest. De talán csak a korai mérésen a Galaxy S23 (SM-S911U) még nem volt maximális teljesítményre tekerve.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére