Lenovo Vibe Z - csúcsra törő óriás két SIM hellyel

A Vibe sorozat fejét színes tokokkal lehet majd feldobni, így mindenki tetszését elnyerheti, és a tudásában sem lesznek hiányosságok.

Lenovo Vibe Z - csúcsra törő óriás két SIM hellyel

A Lenovo tovább folytatja a menetelését a hordozható készülékek világában, és ezúttal egy új zászlóshajóról rántották le a leplet. A rendkívül vonzó specifikációt felvonultató Vibe X nagytestvéreként színre lépő Vibe Z sem okoz majd csalódást senkinek a hivatalos adatok alapján.

Az új Vibe szinte mindenben rálicitál az elődjére, kezdve a kijelzővel, ami immáron 5 helyet 5,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Az IPS technológiás panel 1080p-s felbontást kapott, így minden tekintetben tökéletes végeredményre számíthatunk. Az aktuális sebességfelelős egy Snapdragon 800 lapka lesz. A Qualcomm megoldása 2,2 GHz-es frekvencián ketyegő Krait 400 magok négyesét tartalmazza egy 450 MHz-es órajelen tevékenykedő Adreno 330-cal kiegészülve. A rendszernek 2 GB-nyi memóriát kell beosztania, a tárhelyről azonban egyelőre nem esett szó – vélhetően 16 vagy 32 GB-tal lehet majd magunkévá tenni az új Vibe-ot. Operációs rendszer tekintetében egy merőben átalakított Androiddal lesz dolgunk. A 4.2-es Jelly Bean varián immáron Vibe OS néven, megújult felhasználói felülettel és egyéb hozzáadott extrákkal várja majd az érdeklődőket.

A kamerarendszer is nagy figyelmet érdemel, ugyanis itt is repkednek az elképesztő adatok. Előre kapásból egy 5 megapixeles megoldás került, amely a videócsevegéseinket hivatott levezényelni, ennek megfelelően nagyon széles, 84 fokos látószöggel rendelkezik. A főkamerán sem spóroltak ezek után: egy Sony IMX135 egység került bevetésre. Ez egy 1/3.06 hüvelykes, 13 MPixeles ExmorRS szenzorral ellátva fog a lehető legjobb képek előállítására törekedni. Ugyanakkor a lencserendszert sem hanyagolták el, és F/1.8-as apertúraértékkel büszkélkedhet a Vibe Z, ennek köszönhetően nagyon jó záridőre és rosszabb fényviszonyok melletti teljesítményre számíthatunk - utóbbi esetben persze a dupla LED villanó is közbeavatkozhat. A BSI kivitelű érzékelőre épített megoldás Full HD videófelvételek készítését fogja lehetővé tenni.

A rendkívül kifinomult anyaghasználatot felvonultató mobil kapcsolati képességei is jónak ígérkeznek. Van a fedélzetén 3G HSDPA+ modem, kétsávos 802.11 b/g/n WLAN, Bluetooth modul, na meg persze A-GPS vevő is. És, ha az eddigiek nem győztek volna meg mindenkit arról, hogy a Vibe Z-re szükség van a piacon, akkor vegyük számba a SIM helyeket. Ebből ugyanis kettő van a burkolat alatt, tehát a Lenovo ezzel a géppel a továbbra is szűkös lélekszámú dupla SIM-es piacot erősíti. Ráadásul a Vibe Z nemzetközi változatában már az egyik slot LTE képességeket fog kapni, tehát még gyorsul is majd a mobilinternetes oldala, miután Kínától elszakad. A Lenovo állítása alapján az üzemideje is jónak ígérkezik mindezek mellett, bár sajnos sem az akkumulátor kapacitására nem derült fény, sem arra, hogy telefonálás vagy egyéb terhelés mellett pontosan meddig húzza. Mindössze a 278,5 órás készenléti idejét emelte ki a gyártója, ami számunkra eléggé semmitmondó, így nem árt az első objektív teszteket kivárni.

Végül a Lenovo arról sem feledkezett meg, hogy a védelemről is gondoskodjon. Erre a célra a Vibe Z tulajdonosok számára egy olyan fedőlap fog szolgálni, ami hasonló az LG Quick Window és a Samsung S View Cover kiegészítőjéhez. Ennek az a lényege, hogy egy kis ablak üresen marad, és ezen keresztül a legfrissebb értesítések és egyéb információk (pl. óra és dátum) leolvasható lesz anélkül, hogy ehhez fel kéne nyitni a védelemért felelős takarót és a lezárt képernyőt. Akár a telefonhívásokat is fogadhatjuk úgy, hogy ez a helyén marad, mert a hangszóró helyét is kivágták. A 7,9 milliméter vastag okostelefont ezzel szeretnék színesebbé tenni, így szélesre szabták a választható árnyalatok palettáját. A fedőlapot nyolc színben lesz lehetőségünk hazavinni: kezdve a kéktől, szürke, bordó, narancssárga, citromsárga, rózsaszín, zöld és lila is választható majd.

A Lenovo Vibe Z forgalmazása Kínában indul, és a későbbiekben fognak távolabbi (nekünk közelebbi) régiókat meghódítani vele. Az áráról egyelőre nem szólt a fáma hivatalosan, ám erre hamarosan fény derülhet. A becslések szerint egyébként nagyjából 600 dollárt fognak elkérni érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward