Lenovo: Több okostelefon és tablet kelt el, mint PC

A Lenovo szekere elképesztően jól futott az elmúlt időszakban, és már nem csak a személyi számítógépek terén.

Lenovo: Több okostelefon és tablet kelt el, mint PC

A táblagépek és az okostelefonok piaca rendkívül pezseg, és erre most a legjobb bizonyíték a Lenovo. A vállalat második negyedéves jelentéséből kiderült, hogy már több okoskütyün adtak túl ebben a három hónapos időszakban, mint PC-n, és az előrejelzések szerint ez az arány már csak romlani fog a személyi számítógépek szemszögéből.

A Lenovo eléggé érdekes negyedévet zárt, sok minden történt a céggel. Az egyik mérföldkő az IDC rangsorában történt helycsere, immár a Lenovo a világ első számú számítógép eladója. A HP megelőzéséhez nem kellett sok, mindenki gyengébben szerepelt, mint korábban, de a Lenovo egy kicsit jobban tudta tartani magát a többieknél.

Ám az igazi érdekesség nem is ez, hanem a már említett tabletek és okosmobilok előretörése, ez ugyanis nagyon fontos lehet az elkövetkezendőkben a gyártó jövőjére tekintve. Eddig a PC piac folyamatos zsugorodása miatt a befektetők megalapozottan aggódhattak, ám látva azt, hogy a Lenovo márkanév már más területen is a legjobbak között szerepel, valamelyest megnyugodhatnak a kedélyek. A gyártó főleg Kínában tesz tanúbizonyságot kiemelkedő teljesítményről, itt a teljes piac több mint negyven százalékát tudhatják magukénak.

De mégis mennyi az annyi? Nos, a Lenovonak az IDC adatai alapján 12,6 millió személyi számítógépet sikerült értékesítenie, míg szintén az IDC összeállítására hivatkozva 11,3 millió telefonnal tudtak elszámolni, táblákból meg másfél millió írható a számlájukra. Összesen tehát csak egy hajszálnyi előnyről beszélhetünk egyelőre, hiszen kb. 12,8 millió áll a 12,6-tal szemben, de az utóbbi valószínűleg már csak csökkenni fog, míg előbbi növekedni. A Lenovo egyébként főleg az Androiddal ér el friss sikereket, de vélhetően az operációs rendszerek összevetésében még a Windows diadalmaskodna a vállalatnál.

A Lenovo igazi csendes lopakodó, hiszen nem verik túlzottan nagydobra az eredményeiket, így meglepetésszerűen lépdelnek előre a toplistákon. PC értékesítésben, mint már említettük, elsők lettek, a tablet és mobiltelefonok téren meg egyaránt a negyedik pozícióban végeztek úgy, hogy korábban egyik listán sem szerepeltek. 2013 második negyedében 8,8 milliárd dolláros árbevétellel tudtak elszámolni, amiből 174 millió dollár tiszta profitjuk származott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward