Lenovo részesedést vett a Google

Az ügyletet furcsa módon épp azon a napon bonyolították le a felek, amikor a Google eladta a Motorola divíziót a Lenovónak. 

Lenovo részesedést vett a Google

A Reuters értesülései szerint a Google és a Lenovo között január 30-án meglehetősen érdekes tranzakció zajlott le: a Google 5,94%-os részesedést szerzett a Lenovo Group Ltd-ben.

Az említett részesedés értéke 750 millió dollár, az üzlet véglegesítésére pedig még várni kell, arra ugyanis csak akkor kerülhet sor, ha a Google Motorola divíziójának eladásával kapcsolatos teendői véget érnek. Utóbbit, azaz a Motorola divíziót pont a Lenovo vásárolta meg 2,9 milliárd dollárért, az ügylet bejelentésére pedig január 30-án került sor, azaz pont akkor, amikor a Google Lenovo részvényeket vett. A Google az 5,94%-os Lenovo részesedés megszerzéséért 618,3 millió Lenovo részvényt vásárolt, méghozzá darabonként 1,213 dolláros értékben.

Az idei év eddig meglehetősen izgalmasan alakul, már ami a felvásárlásokat illeti, ugyanis nem csak a Google és a Lenovo próbál helyezkedni a piacon, hanem a Sony is, aki tegnap jelentette be, megválik a teljes PC-s részlegétől, illetve a remekül csengő VAIO márkanévtől is – a bejelentéssel alaposan meglepte a gyártó a vásárlókat, illetve a Sony termékek rajongóit.

A vevő, a Japan Industrial Partners úgy döntött, egyelőre csak Japánban kerülhetnek majd forgalomba VAIO számítógépek, a nemzetközi terjeszkedés lehetőségét csak később vizsgálják meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward