Lenovo + Razer = Új szintre emelt gamer konfigurációk?

A gyártópáros a gamer szegmensben tapasztalható forgalomból szeretne profitálni, plusz arra is van esély, hogy VR fronton is együttműködésbe lépnek.

Lenovo + Razer = Új szintre emelt gamer konfigurációk?

A Lenovo és a Razer illetékesei a DreamHack Winter 2015 idején jelentették be, hogy a jövőben együttműködésbe lép a két vállalat, amelynek eredményeként "forradalmasítani fogják a gamer eszközök piacát".

Jönnek a Lenovo Razer Edition PC-k

A felek együttműködésének első gyümölcse a jövő január elején megrendezésre kerülő CES 2016 alkalmával mutatkozik be. Ez egy combos gamer PC lesz, amelynek alapját a Lenovo Y sorozata adja, extraként pedig testreszabható Razer Chroma világítás is helyet kap rajta, ami igazán egyedi, látványos megjelenést kölcsönöz neki. Azt egyelőre nem árulta el a gyártópáros, hogy az új gamer PC pontosan milyen paraméterekkel érkezik, így várható alapára sem ismert, de a magabiztos bejelentés alapján az már teljesen biztosnak tűnik, hogy igényes és erős PC-vel lesz dolgunk.

Az új konfiguráció közös márkanév alatt kerül az üzletek polcaira, és az együttműködés nem csak egy modellre korlátozódik majd: számos újszerű dizájnra számíthatunk a jövőben. A cél az, hogy az új termékek profitáljanak a két gyártó erősségeiből: míg a Lenovo világelső PC gyártóként erős értékesítési és beszerzési csatornával, illetve komoly PC építési szakértelemmel rendelkezik, addig a Razer a gamereknek szánt kiegészítők és perifériák szegmensében mozog otthonosan. A tapasztalatok kombinálásával érdekes konfigurációk születhetnek – januárban majd kiderül, pontosan milyenek.

Ez szép és jó, de mi más állhat még a háttérben?

A Lenovo és a Razer összeállása abszolút nem véletlen, hisz a gyengélkedő PC piacon a gamereknek szánt termékek szegmense az egyetlen, ami húzóágazatnak tekinthető, így egyre inkább érdemes odafigyelni erre a piacra.

Ennél sokkal érdekesebb az a feltevés, amit a Tom's Hardware munkatársai fogalmaztak meg: szerintük egyértelmű jelek láthatóak arra vonatkozóan, hogy a Lenovo és a Razer együttműködése a virtuális valóságra is kiterjed majd. Ehhez remek alapot nyújt a Razer OSVR (Open Source Virtual Reality) platformja, amiben nagy fantáziát látnak a Razer szakemberei.

A platform terjedését óriási mértékben segítené, ha a Lenovo és a Razer által közösen fejlesztett PC konfigurációk alapból a platform igényeinek megfelelő hardverre támaszkodnának, majd ez a hardver a megfelelőségi tesztek végén egy tanúsítványt is kapna, így a vásárlók biztosak lehetnének benne, hogy a közösen fejlesztett PC-k kiválóan együttműködnek az OSVR platformmal.

Ez persze egyelőre nem több egyszerű találgatásnál, hisz hivatalos bejelentés e téren még nem érkezett. Januárban meglátjuk, pontosan hogyan akarják a felek forradalmasítani a gamer PC-k szegmensét. Az biztos, hogy jövő év elején debütál több egyéb VR rendszer is – például az Oculus Rift, a HTC Vive és PlayStation VR –, azaz nagy esély van rá, hogy a fenti gondolatmenet helyes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward