Lenovo: porondon a K6 széria

Az IFA alkalmával a Lenovo három K6 okostelefont leplezett le. Az újdonságok remek kijelzőket és nagy akkumulátorokat vonultatnak fel.

Lenovo: porondon a K6 széria

A Lenovo az IFA keretében állította reflektorfénybe a K6 családot, ami három taggal indul majd a vásárlók kegyeiért. A készülékek között szignifikáns eltérés nem lesz, éppen ezért nem fognak túl széles ársávot lefedni, de minden érdeklődő megtalálhatja majd azt a kivitelt, ami számára a legideálisabb.

A Lenovo K6 és a K6 Power esetében csaknem ugyanarról a mobilról beszélhetünk majd, a K6 Power nagyobb akkumulátort kapott a jobb üzemidő reményében, valamint más lesz valamelyest a RAM és a háttértár konfigurációja. A K6 Note lóg ki inkább a sorból, ez a gépezet azoknak kedvez már, akik a nagyobb képátlót részesítik előnyben.

Lenovo K6

Mivel a mobilok között valóban csak árnyalatnyi eltérések vannak – főleg a K6 és a K6 Power esetében –, egyszerre fogjuk őket áttekinteni. A Lenovo K6 és a K6 Power 5 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel; a paneljeik egyaránt IPS technológiát használnak és Full HD felbontást vonultatnak fel. A Lenovo K6 Note kijelzője is ugyanezt nyújtja, csak éppenséggel már 5,5 colos méretben, tehát nemcsak szép, hanem nagy felület is fogadja majd az érdeklődőket. Az okostelefonokat az Android 6.0.1 „ejtette rabul”, és ez így van rendjén. A Marshmallow operációs rendszer ráadásul nem fog szerénykedni a hozzáadott tartalmakban sem, szóval a felhasználóknak nem lehet majd oka panaszra. Mindegyik K6 előlapi kamerája 8 megapixeles szelfik készítésére alkalmas, és egyaránt Full HD minőséget fognak produkálni a videócsevegések során. A Lenovo K6 és a K6 Power modelleknél a főkamera 13 MPixeles szenzorra épül, amihez társul LED-es villanó is. A segédfényt a K6 Note sem nélkülözi, ez a modell viszont már egy 16 megapixeles képalkotót vonultat majd fel. Videózás esetén az 1080p jelenti a maximumot az összes masinának.

Lenovo K6 Power

A legfontosabb paraméter, ami minden Lenovo K6 esetében teljesen azonos lett, a központi chip. A vállalat ezt a szériát a Qualcomm Snapdragon 430-ra építette fel. Ez a lapka a neve ellenére már viszonylag jól teljesít, egy nyolcmagos konfigurációról beszélhetünk, ami 1,2 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 egységeket használ, a grafikus feladatok végrehajtásáért pedig az Adreno 505 felel benne. A rendszermemória és a tárhely egy kicsit mindegyik készüléknél eltérően alakul. A Lenovo K9 „csak” 2 GB RAM-ot vonultat fel, de meg lehet majd venni 16 vagy 32 GB-os tárhellyel is, a K9 Power is 2 GB-nyi memóriával és 16 GB-os háttértárral indít, de ott a 32 GB-os változatnál a RAM 3 GB-ra nőtt, a K9 Note pedig csak 32 gigás változatban fog érkezni, de a rendszermemória 3 vagy akár 4 GB is lehet. A bővítési lehetőség egyik szerkezetnél sem hiányzik. Az okostelefonok 4G LTE hálózati modemmel érkeznek, és van még bennük FM rádió, Bluetooth 4.1 modul, Wi-Fi (802.11 b/g/n), valamint A-GPS vevő is. A Dual-SIM lehetőség csak opcionális mindhárom gép esetében.

Lenovo K6 Note

A Lenovo véletlenül sem szerette volna, ha az anyaghasználat miatt botlanak el az újdonságok, ezért a teljes K6 család alumíniumötvözetből készült ruhába öltöztette fel, és unibody dizájnokról beszélhetünk. A széria minden tagja kapott ujjlenyomat-olvasót. A hangzás terén is próbálja a lehető legjobbat nyújtani a Lenovo a vásárlóknak, van itt például Dolby Atmos szoftveres támogatás is, ami igyekezni fog korrekt térhangzást produkálni. Most pedig lássuk, mi a helyzet az akkumulátorokkal: a Lenovo K6 egy 3000 mAh-s teleppel lesz ellátva, ami bizony teljesen korrekt a képességeihez mérten, könnyű szerrel hozza majd a kategóriájában elvárható üzemidőt. Még ennél is jobb viszont a K6 Power helyzete, ami hasonló jellemvonások mellett már egy 4000 mAh-s akkumulátornak fog otthont adni, így visszafogott nyomkodás mellett akár 3-4 napig is bírja majd egy töltéssel. A K6 Note pedig szintén egy 4000 mAh kapacitású akkut kapott az 5,5 colos megjelenítője mellé, ami még így is átlagon felülinek számít, szóval panaszra biztosan nem lehet majd oka a felhasználóknak. A trió tagjai szürke, ezüst és arany színben lesznek elérhetőek.

A Lenovo K6 család pontos árazásáról nem szólt a fáma, de állítólag a 150-250 eurós ársávot fogják célba venni, szóval korrekt ajánlatoknak ígérkeznek. A tervek szerint a K6 landol először a boltok polcain, erre már a következő két hétben sor kerülhet, ezt fogja kb. egy hónappal követni a K6 Power, majd pedig a K6 Note érkezik, de az valószínűleg már csak novemberben láthatja meg a napvilágot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward