Lenovo okostelefonok a láthatáron

A Lenovo több eszközt is bemutatott a napokban, a friss okostelefonjai elsőként Kínában fognak napvilágot látni, és a középkategóriát hivatottak erősíteni, legalábbis a hardveres felépítésük alapján. A két készülék a LePhone S2 és a LePhone S760 néven lesz megtalálható a boltok polcain. Ez utóbbiról egyelőre nem minden információ derült még ki, így talán nézzük elsőnek az S2 képességeit.

Lenovo okostelefonok a láthatáron

A Lenovo több eszközt is bemutatott a napokban, a friss okostelefonjai elsőként Kínában fognak napvilágot látni, és a középkategóriát hivatottak erősíteni, legalábbis a hardveres felépítésük alapján. A két készülék a LePhone S2 és a LePhone S760 néven lesz megtalálható a boltok polcain. Ez utóbbiról egyelőre nem minden információ derült még ki, így nézzük elsőnek az S2 képességeit.

A Lenovo LePhone széria egyik legfrissebb tagja 3,8 hüvelykes képátlójú, 800 x 480 (WVGA) pixeles felbontású kapacitív, multitouch kijelzőt, 8 megapixeles, 720p felbontású HD videók felvételére alkalmas kamerát, és gesztusokat felismerő alsó képernyőkeretet kapott. A telefon lelke egy Qualcomm gyártmányú MSM8255T lapkakészlet, ennek az a különlegessége, hogy 1,4 GHz-en üzemel, de csak egy darab Scorpion magot tartalmaz. Mellette található egy Adreno 205 grafikus processzor, 512 MB rendszermemória és 8 GB háttértár is. Készül viszont egy olyan variáns is, ami már 1 GB RAM-mal és 16 GB belső memóriával rendelkezik. Egyik készülék sem tartalmaz microSD slotot, viszont a gyártó 200 GB ingyenes felhőalapú tárhelyet ad melléjük ajándékba, amennyiben a beépített nem lenne elegendő, itt már biztos minden elfér.

A telefonon az Android 2.3.4 fut majd, az esetleges frissítés nem került szóba. Az eszköz mérete 122 x 60 x 10,9 milliméter és 125 gramm, ebbe a súlyba egy 1500 mAh-es kapacitású akkumulátor is beletartozik. Az ára Kínában 2990 jüan lesz, ez 470 dollár körüli összeg. Több piacon való megjelenésről, és pontos dátumról egyelőre nem esett szó.

Az S760 már jóval misztikusabb készülék, mint a fent bemutatott LePhone S2. Ebben az okostelefonban egy AMOLED kijelző kerül majd bevetésre, de ennek nem derült ki sem a felbontása, sem pedig az, hogy milyen technológiát használ, vagyis nem zárható ki a PenTile Matrix sem. Az eszközünk egy szintén egymagos lapkára épít mint az S2, de ezesetben alacsonyabb órajelen, mindössze 1 GHz-en üzemel, és a pontos típusa sem derült ki hivatalosan, de a Lenovo és a Qualcomm szorosan együttműködik, így feltehetően egy MSM8255 kap majd benne helyet, ami az előbbi készülékben találhatónak az elődje. Ennek köszönhetően itt is egy Adreno 205 felel majd a grafikus munkáért, és a RAM mérete is 512 MB lehet. A hátlapon egy LED villanóval ellátott 720p képes, 5 megapixeles kamera található, és egy erősen ujjlenyomat gyűjtő fedlap, ami az ismeretlen teljesítményű akkumulátort rejti maga mögött.

A Lenovo LePhone S760 az Android 2.3.5-ös kiadását kapja majd meg, amin a Lenovo saját grafikus felülete lesz fellelhető. A készülék egyelőre csak a kínai piacon kerül a boltokba, de talán idővel készül majd egyéb hálózatokkal kompatibilis verzió is, az ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward