Lenovo noteszgépek kedvező áron, Trinity APU-val

A Lenovo két új Thinkpad Edge sorozatú notebookkal jelentkezik, amelyek egy-egy Trinity APU-ra alapoznak.

Lenovo noteszgépek kedvező áron, Trinity APU-val

A friss, főként üzleti felhasználóknak szánt újdonságok közül az E435-ös modell 14 colos, E535-ös társa pedig 15,6 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik. A LED-es háttérvilágítással érkező, valószínűleg TN+FILM alapokon nyugvó LCD kijelzők matt bevonatot kaptak, ami jó hír, hiszen így nem kell tartanunk a türköződés okozta kellemetlenségektől. A megjelenítők a manapság legnépszerűbbnek tekinthető 1366 x 768 pixeles felbontást alkalmazzák, ami a 14 colos modellnél még elmegy, de a 15,6 colos példánynál már esetenként kevés is lehet.

Az új noteszgépek maximum 1 TB-nyi adattároló kapacitást kínálhatnak és DVD-íróval is rendelkeznek, rendszermemóriából pedig maximum 8 GB-nyi kérhető hozzájuk. A belépő szintet megcélzó noteszgépek a RapidBoot technológia alkalmazásának köszönhetően akár 40%-kal gyorsabban indulhatnak, mint a technológiával nem rendelkező társaik.

A központi egység szerepét háromféle Trinity APU töltheti be, amelyek mind 35W-os TDP kerettel érkeznek. A listán A6-4400M, A8-4500M és A10-4600M modellek közül választhatunk. Aki a termékek pontos paramétereire kíváncsi, korábbi hírünkben megtalálja a szükséges információkat. Aki csak a nyers specifikációkra kíváncsi, az alábbi táblázatban megtalálja őket:

Az Trinity APU egységek integrált videó vezérlője mellé természetesen külön videokártyát is kérhetünk, ami ebben az esetben nem más, mint egy Radeon HD 7470M típusú mobil megoldás. A diszkrét videokártya és a Trinity APU integrált videó vezérlője a Dual Graphics szolgáltatás segítségével hatékonyan együttműködhet egymással, ami jótékony hatást gyakorol a rendszer összteljesítményére.

Az új noteszek HDMI és D-Sub videó kimenettel egyaránt rendelkeznek, így az Eyefinity támogatásnak köszönhetően könnyedén létrehozhatunk összesen három megjelenítőre támaszkodó konfigurációt, ezzel javítva a produktivitást. Igény esetén külső megjelenítő segítségével 3D-s tartalmak megtekintésére is van mód, ehhez csak HDMI porton keresztül csatlakozó 3D-s monitorra, illetve 3D-s HD televízióra van szükség.

A termékek az említett D-Sub és HDMI videó kimenetek mellett három darab USB 3.0-s portot, egy USB 2.0-s portot, valamint beépített webkamerát és memóriakártya-olvasót is tartalmaznak. A repertoárban találunk még ujjlenyomat-olvasót és Dolby Advance Audio v2-es hangrendszert is, sőt, a Gigabites Ethetnert vezérlő, a Bluetooth adapter és a WiFi adapter sem hiányzik a sorból. Az akkumulátor szerepét mindkét modellnél egy hatcellás, 48 wattórás lítium-ion energiaforrás tölti be.

Az előtelepített, 64-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező noteszgépek Japánban már elérhetőek, induló áruk 572 amerikai dollárnak megfelelő japán jen. Az említett összegért az E435-ös modell alapváltozatát vásárolhatjuk meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward