Lenovo és Windows 7: nyerő páros?

Új tagokkal bővült az IdeaPad és az IdeaCentre család is, de a Lenovo nem áll meg ennyinél, az Enhanced Experience-szel turbózza a Win7-et.

Lenovo és Windows 7: nyerő páros?

 A Windows 7 megjelenése után a Lenovo számtalan bejelentést tett, melyek közül a legfontosabbak az új notebookok, az új asztali gépek és a Lenovo Enhanced Experience minősítés. Kezdjük is rögtön ezzel a sort. A cégnél nem érték be annyival, hogy kiadnak egy pár terméket, amin már az új rendszer fut, hanem együtt dolgoztak a Microsofttal, hogy a legjobb felhasználói élményt biztosíthassák. Amely gépeken ott figyel a Enhanced Experience plecsni, azoknál biztosak lehetünk benne, hogy egy optimalizált rendszert és konfigurációt kapunk. Mit jelent ez? Címszavakban a következőket: sokkal gyorsabb bootolási folyatot, gyorsabb leállást, jobb multimédia élményt (például 1080p-s filmek tökéletes lejátszását), nagyobb biztonságot és rengeteg hasznos Lenovo szoftvert (adatmentésre, rendszervisszaállításra, stb.). A teljes anyag a Lenovo honlapján olvasható, de videó is készült róla. Azt kell mondjuk, hogy le a kalappal, alig várjuk, hogy a kezünkbe kapjuk az első olyan gépet ami már ennek a jegyében készült.

Például az új IdeaPad Y550P-t, ami a Core i7-es processzorával azonnal a csúcskategóriát célozza meg. Maximálisan 8GB rendszermemória, GeForce 240M (48 shader, DX10.1), Blu-ray meghajtó, 15,6 colos (1366x768 natív felbontású) kijelző és tökéletesített hangszórók mélynyomóval, ez a kínálat, és a notebook 1400 dolláros induló árral fog rendelkezni.

Az asztali gépek sorát az IdeaCentre K300 nyitja, amelyben szinte csak a stílusos háza fix, mert különben nagyon tág keretek közt válogathatunk az alkatrészek közül. A Celeronoktól a Core 2 Quadokig bármit kérhetünk, míg grafikus vezérlő tekintetében az integrált X4500 az alja, és a HD4870X2 a teteje. Ennek köszönhetően az ára is igen változó lehet, 500 dollártól 2000-ig, kiszereléstől függően.

A következő gép a H230-as, ami már a költséghatékonyabb felhasználókat célozza meg. Bár itt is kérhetünk akár négymagos Core 2 Quadot is, de a maximális videókártya a HD4650-es. Az egyéb alkatrészek teljes listája a lap alján található linken olvasható. A konfigurációk ára 300-tól 700 dollárig terjed majd.

A végére hagytuk a legnagyobb különlegességet, a Lenovo saját egybegépét, a B500-at. A robosztus külső komoly belsőt takar. A processzorok listája itt a Pentium Dual Core-tól a Core 2 Quadig terjed, míg videókártyából GeForce G210M-től kezdve GTS250-ig bármit kérhetünk (ez 1GB-os példány, de a leírás szerint csak 128 bites memória adatsínnel). Ez utóbbi lehetett volna komolyabb is, de a legtöbb játékhoz még így is elég lesz. A gép előtt található kijelző egy 23 colos, 1920x1080-as natív felbontással rendelkező példány, aminek hála teljes pompájában élvezhetjük a Blu-ray filmeket, merthogy kék lézeres meghajtóval is kérhetjük a gépet. A teljes multimédiás élményhez még hozzájárul a TV-tuner és a 4-in-1 távirányító (VoIP handset, játékvezérlő, egér és távirányító filmekhez és TV nézéshez). A B500 ára kiépítéstől függően 650 és 1000 dollár között fog mozogni. Természetesen mindegyik gép Windows 7 Home Premium operációs rendszert kap majd. Információk a három gép belsejéről, valamint még több kép a Thinkpads.com-on található.

Van még egy érdekességünk, erről azonban még csak egy kép került ki a netre, bővebb információkat jövő hónap elejére ígértek. Egy üzleti egybegépnek tűnik, úgy látszik, hogy a Lenovonál komolyabban is ráállnak a témára. Helyesen teszik.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward