Lencsevégre kapták a WD 5 mm vastag merevlemezeit

A WD 5 milliméter vastag merevlemezeit az IDF alkalmával a szerencsések már meg is tekinthették.

Lencsevégre kapták a WD 5 mm vastag merevlemezeit

A napokban számoltunk be róla, hogy a WD műhelyében már készülnek az 5 milliméter vastag, NAND Flash adattárolóval is ellátott hibrid merevlemez első mintapéldányai. A Western Digital illetékesei az IDF-re magukkal is hozták a különlegességet, amely nem csak hibrid formában, hanem klasszikus merevlemezként is elérhető lesz. Az AnandTech jóvoltából meg is mutatjuk, hogy néz ki a különlegesség, ami kétféle változatban kerül forgalomba.

A terméket sajnos az üzletek polcain nem találjuk majd meg, legalábbis önállóan semmiképpen, maximum ultrabookkal vagy ultravékony noteszgéppel együtt juthatunk hozzá. Az OEM piacra szánt vékony HDD egy ritka SATA adat- és tápcsatlakozót alkalmaz, ami SFF-8038-as típusjelzéssel bír. Ez a csatlakozótípus egy teljesen szabványos megoldásnak minősül, igaz, napjainkban még nem igazán alkalmazzák, legalábbis szélesebb körben biztosan nem.

Az új csatlakozószabvány bevetésére mindenképpen szükség volt annak érdekében, hogy kompakt mobil HDD születhessen. A termékből egyébként kétféle kiadás készül: az egyik Blue sorozatú lesz és NAND Flash adattároló nélkül érkezik, míg a másik a Black sorozatot erősíti és a HDD mellett NAND Flash memóriachipet is tartalmaz. Akár hibrid, akár hagyományos merevlemezről beszélünk, a HDD alrendszer adattároló kapacitása minden esetben 500 GB-os lesz.

A Black, azaz hibrid merevlemez esetében a NAND Flash adattároló többféle változatban is elérhető lesz, így az OEM partnerek könnyedén kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb példányt. A NAND Flash adattároló kapacitás 8 GB-tól 32 GB-ig terjed majd és nem csak írási, hanem olvasási gyorsítótárként is funkcionál.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az OEM partnerek számára mikor és mennyiért válnak elérhetővé az 5 milliméter vastag WD merevlemezek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward