Lencsevégen három Radeon R9 380X videokártya

A Radeon R9 380X megjelenésére régóta várunk, ám egyes források szerint a héten végre megjelenik az újdonság. Addig nézzük, mivel készülnek a gyártók.

Lencsevégen három Radeon R9 380X videokártya

Az AMD legfrissebb videokártyája, a Radeon R9 380X rövidesen elrajtolhat, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. A rajt közelségére utalhat az a néhány frissen kiszivárgott fotó is, amelyeken az ASUS, a Gigabyte és az XFX saját R9 380X videokártyái láthatóak.

Az ASUS Radeon R9 380X STRIX névre keresztelt megoldása közepesen hosszú nyomtatott áramköri lapra épül, amely felett egy kétslotos, két ventilátort tartalmazó DirectCU II-es hűtés kapott helyet, természetesen hátlapi hűtőlemezzel együtt. Az ASUS várhatóan kétféle kivitelben kínálja a terméket: az egyik referencia órajelekkel kerül az üzletek polcaira, míg a másik gyárilag tuningolva érkezik.

A második a sorban a Gigabyte Radeon R9 380X modellje, ami gyárilag tuningolva, kétslotos WindForce 2X hűtéssel debütál.

Az XFX Radeon R9 380X videokártyája méret tekintetében hasonlít az ASUS megoldásához, azaz közepesen hosszú nyomtatott áramköri lap köré épül, fedélzetén pedig ugyancsak kétslotos, kétventilátoros hűtést helyeznek el, ami a Double Dissipation fantázianevet viseli. Ebből a videokártyából is kétféle változat készült: az egyik referencia órajeleket, a másik gyárilag megemelt órajeleket alkalmaz.

A Radeon R9 380X alapját a jelenlegi információk szerint 28 nm-es Antigua lapka adja, ami 2048 stream egységgel, 128 textúrázóval és 32 renderelő egységgel bír. A GCN 1.2-es architektúrát használó GPU 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához.

A Radeon R9 380X rajtjára várhatóan még a héten sor kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward