Lencsevégen egy BIG NAVI prototípus?

A fotót egyelőre illik távolságtartóan kezelni, még ha első látásra hihetőnek is tűnik, hiszen mégis csak pletykáról van szó, ami most valamiért nagyon gyanúsnak tűnik.

Lencsevégen egy BIG NAVI prototípus?

Az AMD tegnap egy meglehetősen fontos bejelentéssel jelentkezett, aminek igazából már nagyon itt volt az ideje: bejelentették, hogy a ZEN 3 alapú RYZEN processzorok, illetve az RDNA 2 alapú videokártyák pontosan mikor mutatkoznak be. Az még kérdéses, hogy a bemutató napján kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válnak-e az újdonságok, de erre majd a bemutató alkalmával, illetve az azt megelőző hetekben választ kaphatunk. Az viszont biztos, hogy az RDNA 2-es videokártyák a Radeon 6000-es sorozatot erősítik majd, ahogy arra egy Fortnite Easter Egg keretén belül már rávilágítottak, a tegnapi bejelentés pedig megerősítette.

Érdekesebb egy fokkal, hogy nemrégiben felbukkant egy furcsa fotó, amelyen készítője szerint egy BIG NAVI prototípus pózol. A fotót a kínai blogger oldalon, a Bilibilin osztották meg. Ebből annyit lehet sejteni, hogy a képen lévő kártya GPU-ja körül több komponens foglal helyet, mint a NAVI 10 esetében, a memórialapkákból pedig összesen 8 található a nyomtatott áramköri lapon.

A „Typical XT ASIC” feliratú matricával ellátott prototípus 16 Gb-es Samsung GDDR6-os memóriachipekkel rendelkezik, amelyekből nyolcat kapunk, így lényegében 16 GB-nyi VRAM áll rendelkezésre. A memória-adatsín „csak” 256-bites, ami elsőre kevésnek tűnhet, ám a végső ítéletet úgyis az összteljesítmény ismeretében lehet kimondani. Már ha egyáltalán igaz, amit jelenleg a prototípusról írnak, illetve az, amit a fotón látunk.

Galéria megnyitása

Mivel prototípus NYÁK-ról van szó, természetesen nem a gyári hűtő került rá, hiszen az jó eséllyel még fejlesztés alatt áll, hanem egy torony formátumú processzorhűtőt alkalmaztak a tesztelők, ami minden bizonnyal nem csak a GPU-t, de a VRM áramkört is hűtheti. Az effajta módszer elsőre furának tűnhet, ám a prototípusok esetében nem olyan nagyon szokatlan.

Hogy az RDNA 2 végül tényleg hoz-e áttörést a piacon, ahogy azt a tegnapi RDNA 2 videón láthattuk? Október 28-án egészen biztosan kiderül, az első független tesztek pedig azt is megmutatják majd, mire mennek egymással szemben a pirosak és a zöldek új üdvöskéi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap