Lencsevégen az MSI GeForce GTX 670-ese

A GeForce GTX 690 mellett más is van még az Nvidia tarsolyában.

Lencsevégen az MSI GeForce GTX 670-ese

Néhány fotó érkezett az MSI GeForce GTX 670-es videokártyájáról, természetesen némi információ társaságában. A GeForce GTX 670-es modell az Nvidia harmadik olyan terméke lesz, amely a már jól ismert GK104-es, Kepler alapokon nyugvó grafikus processzor köré épül. A lenti fotókon látható MSI videokártya  a források szerint referencia felépítéssel érkezik, de a referenciánál némileg magasabb órajeleken üzemel – ez utóbbira az „OC Edition” jelölés is utal.

A friss információk szerint az új videokártya 1344 CUDA maggal, 112 textúrázóval, 32 renderelő egységgel és 256-bites memória interfésszel kerül forgalomba. Fedélzeti memóriából összesen 2 GB-nyi GDDR5-ös memóriachip lesz jelen az újdonságon. A GK104-es GPU 900 MHz-es alap órajelen ketyeg majd, a memóriachipek esetében pedig 5 GHz-es effektív órajelet alkalmaznak a gyártó mérnökei.

A jövőben megjelenő, egyedi felépítéssel rendelkező GeForce GTX 670-es modellek a referencia példányoknál rövidebb nyomtatott áramköri lapra is alapozhatnak, hála a VRM áramkörrel szembeni nem túl magas elvárásoknak, a 8 db memóriachipnek és a kompakt GPU-nak. A GeForce GTX 670 tápellátásáról egyébként két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik.

A videó kimenetek között ezúttal két dual-link DVI, egy 1.4-es HDMI és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozó lapul. Utóbbit a dobozon viccesen „DispalyPort”-nak írták.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward