Lencsevégen az MSI felsőkategóriás Z87-es alaplapja

Megérkeztek az első normális minőségű, jó felbontású fotók az MSI következő generációs Z87-es csúcsalaplapjáról, a Z87 MPower-ről.

Lencsevégen az MSI felsőkategóriás Z87-es alaplapja

A remekül felszerelt Z87-es alaplapok táborát gazdagító Z87 MPower az Intel Haswell APU egységeit fogadja, amelyek LGA-1150-es tokozással érkeznek, méghozzá június harmadikán.

MSI Z87 MPower
MSI Z87 MPower

A fekete-sárga színösszeállítást alkalmazó alaplap ízléses dizájnnal kerül forgalomba - persze nem csak kivitele, hanem szolgáltatásai miatt sem kell szégyenkeznie.

Az adott Haswell APU egységet egy 16 fázisú tápellátást kínáló VRM áramkör szolgálja ki, ami SFC tekercsekből, DrMOS MOSFET-ekből és úgynevezett high-C tantál kondenzátorokból áll. Az alaplap a 24-tűs ATX tápcsatlakozó mellett egy nyolctűs EPS12V tápcsatlakozót is tartalmaz.

MSI Z87 MPower
MSI Z87 MPower

A Z87 MPower négy darab DDR3-as memóriafoglalatot kapott, ezekben akár 64 GB-nyi rendszermemória is helyet kaphat. PCI Express 3.0 x16-os bővítőhelyekből három áll rendelkezésre, amelyek kétkártyás módban x8-x8, háromkártyás módban pedig x8-x4-x4 sávszélességet kínálnak.

MSI Z87 MPower
MSI Z87 MPower

Rajtuk kívül három darab PCI Express x1-es slot is került az alaplapra. A videó kimenetek között ezúttal két HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk, az audió vezérlőhöz pedig az analóg kimenetek mellett optikai audió kimenet is jár. Az MSI mérnökei egy Audio Boost névre keresztelt megoldást helyeztek el a deszkán - ezzel kapcsolatban egyelőre túl sok információ nem érkezett.

MSI Z87 MPower
MSI Z87 MPower

Az új alaplapról természetesen nem hiányoznak majd az USB 3.0-s portok sem, amelyek a fotók alapján hat hátlapi és egy előlapi kivezetés formájában lesznek jelen. A sorban persze Gigabites Ethernet port, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, Bluetooth adapter, nyolc darab SATA 6 Gbps-os port és egy mSATA csatolófelület is található. A tuningosok sem maradnak csemege nélkül, ugyanis a tuningolást segítő gombok mellett feszültségellenőrző pontok is vannak az alaplapon, a tápellátás pedig elég combos ahhoz, hogy a Z87 MPower remek tuningalaplap lehessen.

MSI Z87 MPower
MSI Z87 MPower

Az új alaplap várhatóan a Haswell APU egységek rajtjakor, a többi 8-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplappal egy időben válik majd elérhetővé. Az újdonság várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre sajnos nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward