Lencsevégen az első egyedi felépítésű GTX 1080-asok

A Zotac különleges, RGB LED alapú világítással ellátott modelljét éppúgy megcsodálhatjuk, mint a GALAX minimalista videokártyáját.

Lencsevégen az első egyedi felépítésű GTX 1080-asok

A GeForce GTX 1080-as modellek értékesítése a tervek szerint hamarosan, május 27-én indul, így az Nvidia partnerei már gőzerővel készülnek, hogy a rajtra előállhassanak különböző GeForce GTX 1080 alapú megoldásaikkal. Most két egyedi felépítésű példányról fújt be némi információt a szél.

ZOTAC GeForce GTX 1080 PGF

A két termék közül kétségtelenül a Zotac megoldása az érdekesebb, ugyanis egyedi nyomtatott áramköri lapra épül, plusz még RGB LED alapú világítást is kapott, amelynek fénye a hátlapi takarólemez éleit világítja meg. Lesz ledes világítás a videokártya oldalán is, méghozzá Zotac felirattal karöltve. A hátlap a hűtőlemezen felül egyébként plexilapot is kapott – ennek élei mentén látható a ledek fénye.

Az új videokártya várhatóan gyárilag megemelt órajelekkel dolgozik, legalábbis erre utal az, hogy az egyetlen nyolctűs PCIe tápcsatlakozó mellé ezúttal egy hattűs példányt is beszereltek, azaz combosabb VRM áramkör szolgálja ki a memóriachipeket és a GPU-t, mint a referencia modelleknél.

Az egyelőre rejtély, hogy az új videokártya pontosan milyen technikai paraméterekkel érkezik, valamint várható ajánlott végfelhasználói ára sem ismert, az viszont biztos, hogy a modderek és a ledes világításért rajongó felhasználók szívét alaposan megdobogtatja majd.

Galax GeForce GTX 1080

A Galax újdonsága a figyelemfelkeltő megjelenés és a komoly tuningpotenciál helyett inkább a költséghatékony felépítésre gyúr, hiszen referencia nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, ami egyetlen nyolctűs PCIe tápcsatlakozóval rendelkezik.

A melegedő komponensek hűtését egy egyedi tervezésű, mindenféle sallang és extra dizájnelem nélkül érkező megoldás végzi, ami a többség számára tökéletesen megfelel majd, hiszen alap esetben úgyis csak beszerelésnél találkozunk a videokártyával.

A Galax megoldása a fentiek alapján referencia órajeleken dolgozhat, ami a GPU esetében 1607 MHz-es alap- és 1733 MHz-es GPU Boost 3.0-s órajelet takar, a 8 GB-nyi GDDR5X típusú memóriachip 10 GHz-es effektív órajelen üzemelhet.

Az új videokártyákról május 27-én hullik le a lepel, így akkor majd fény derül minden fontos részletre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward