Lencsevégen az ASUS R9 295X2 videokártyája

A folyadék- és levegő alapú hibrid hűtéssel érkező újdonság vonzó paraméterekkel rendelkezik és feleannyiba kerül majd, mint az Nvidia csodafegyvere, a GeForce GTX Titan Z.

Lencsevégen az ASUS R9 295X2 videokártyája

Az AMD gőzerővel készül két GPU-s videokártyájának bemutatására, amelyről rövidesen hivatalosan is lehull a lepel. A Radeon R9 295X2 a korábbi pletykák alapján meglehetősen érdekes terméknek ígérkezik, ám az, hogy a vele kapcsolatos eddigi információk mennyire voltak hitelesek, csak kicsit később derül ki.

A várakozással töltendő idő egy részét üssük el azzal, hogy megtekintjük, milyen Radeon R9 295X2 videokártyával készül a rajtra az AMD egyik neves partnere, az ASUS. A szóban forgó gyártó terméke egy nagyméretű dobozban kerül az üzletek polcaira – az egyelőre nem tudható, hogy a dobozban jelen lesz-e a korábban emlegetett fémkoffer, vagy sem. Az biztos, hogy a terméken hibrid hűtés lapul: a GPU-kat folyadékhűtő blokkok hűtik, a memóriachipeket, a VRM áramkört és a PCIe hídchipet pedig a középen elhelyezett ventilátor látja el friss levegővel.

Az új videokártya első ránézésre olyan, mint a korábban kiszivárgott fotókon látható példány – igaz, a ventilátor forgórészének tetején ezúttal nem AMD, hanem ASUS felirat díszeleg. A referencia paraméterekre támaszkodó, referencia felépítést követő ASUS videokártya a jelenlegi információk szerint a többi referenciamodellhez hasonlóan 1499 dolláros áron kerül majd az üzletek polcaira.

A jelenlegi adatok szerint a Radeon R9 295X2 két darab 28 nm-es csíkszélességgel készülő hawaii GPU-t rejt, amelyek egyenként 2816 stream egységet, 176 textúrázót és 64 renderelő egységet tartalmaznak. A GPU-k egyenként 512-bites adatsínen keresztül férnek hozzá a saját 4 GB-os GDDR5-ös fedélzeti memóriájukhoz. Az összesen 8 GB-nyi VRAM-mal érkező két GPU-s videokártya rövidesen elrajtol, így arra sem kell már sokat várni, hogy megjelenjen az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward