Lencsevégen az ASUS GeForce GTX 660 Ti Dragon

Az új videokártya gyárilag megemelt órajelekkel, erős tápellátással, hatékony hűtéssel és egy speciális modullal érkezik, ami a GPU minél zavartalanabb tápellátásáról gondoskodik.

Lencsevégen az ASUS GeForce GTX 660 Ti Dragon

A jelek szerint elkészült az ASUS második Dragon sorozatú videokártyája, amely ezúttal GeForce GTX 660 Ti alapokon nyugszik. A gyártó első, tavaly megjelent Dragon sorozatú videokártyája még Radeon HD 7850-es alapokra támaszkodott.

A Dragon család tagjai jellemzően egy szinttel feljebb helyezkednek el a képzeletbeli ranglétrán, mint DirectCU II OC típusú társaik, ugyanis a Dragon sorozatú videokártyák erősebb VRM áramkörrel, valamint komolyabb hűtéssel érkeznek. A hőátadás hatásfokát ezeknél a modelleknél hátlapi takarólemez javítja.

A GeForce GTX 660 Ti Dragon modell egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 1344 CUDA maggal rendelkező GK104-es GPU-t alkalmaz, amely 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GeForce GTX 660 Ti modellek referencia változatai 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es GPU Boost órajelen ketyegnek, ezzel szemben az ASUS GeForce GTX 660 Ti Dragon esetében 1150 MHz-es GPU órajelet emlegetnek a források, ami valószínűleg nem más, mint a maximális GPU Boost órajel. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 6008 MHz helyett immár 6100 MHz-es effektív órajel áll rendelkezésre, azaz itt is történt némi tuning.

Az új videokártya hűtőrendszere alapjait tekintve azonos a DirectCU II-es megoldásokéval, köztük csak apró különbségek vannak. Ilyen különbségnek minősülnek a hűtő borításán elhelyezett kék csíkok, valamint az egyenletesebb hőelosztásról gondoskodó hátlapi takarólemez is.

Érdekesség, hogy az új videokártya a jelek szerint egy speciális alkatrészt is kapott, amely a GPU tápellátásának javításáról gondoskodik - hasonló módon, mint ahogy azt az MSI GPU Reactor modulja teszi.

Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy az ASUS GeForce GTX 660 Ti mikor jelenik meg az üzletek polcain, valamint egyelőre az is rejtély, hogy a különlegesség mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward