Lencsevégen az ASUS DirectCU 3-as hűtése

Az újdonság nagy, közel három slotnyi helyet foglaló változata mellett a jelek szerint egy kompaktabb, kétslotos kiadás is érkezik.

Lencsevégen az ASUS DirectCU 3-as hűtése

Az ASUS következő generációs, DirectCU 3-as hűtése a nemrégiben megrendezett Computex alkalmával már megcsodálható volt a vállalat egyedi felépítésű, tuningolva érkező GeForce GTX 980 Ti videokártyáján. A háromventilátoros hűtés a jelek szerint nem csak a lenti fotókon látható hatalmas, közel három slotnyi helyet foglaló kivitelben kerül bevetésre, hanem egy kompaktabb, kétslotos megoldás is készül belőle, ami ugyancsak három ventilátorral rendelkezik.

DirectCu 3 – A nagyobbik példány
DirectCu 3 – A nagyobbik példány

A kompakt példány normál magassággal rendelkezik, célkeresztjében pedig a teljesítmény kategóriába szánt megoldások szerepelnek: ilyen hűtéssel a GeForce GTX 960-as mellett a GTX 970-es és a GTX 980-as, valamint az érkező Radeon R7 370-es és Radeon R9 380-as modellek is rendelkezhetnek majd.

DirectCU 3 – A kompakt példány.

A kompaktabb modellnél a GPU által termelt hőt egy nagyméretű réz talpazat veszi át, majd adja tovább a három darab, egyenként 8 milliméter vastag hőcsőnek. A hőcsövek két hűtőtömbbe csoportosított alumínium lamellákhoz kapcsolódnak, legfelül pedig három darab, egyenként 80 milliméteres átmérővel rendelkező hőmérséklet-vezérelt ventilátor dolgozik. Alighanem ennél a megoldásnál is elérhető lesz az a hasznos funkció, amelynek köszönhetően alacsony GPU terhelésnél (60-65 Celsius fokig) kikapcsolva maradnak a ventilátorok, így a videokártya passzív hűtés mellett, teljesen hangtalanul üzemel.

DirectCU 3 – A kompakt példány.

A kompakt DirectCU 3-as hűtőrendszert elsőként egy GeForce GTX 960-ason vehetjük szemügyre, ami Kínában már kereskedelmi forgalomban is kapható. Ez a modell a referencia változatokkal ellentétben 1127 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel helyett immár 1228 MHz-es alap- és 1291 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz. A 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM megúszta tuning nélkül, így 7 GHz-es effektív órajelen ketyeg.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a DirectCu 3-as hűtéssel ellátott ASUS GeForce GTX 960-as modell Kínán kívül mikor lesz kapható, az viszont biztos, hogy a DirectCU 3-as hűtőt rövidesen több ASUS videokártyán is viszontláthatjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward