Lencsevégen az Alcatel körszámlapos okosórája

Az Alcatel egyelőre még nem készült el teljesen a következő viselhető kiegészítőjével, de Berlinben azért már kézbe vehették az érdeklődők.

Lencsevégen az Alcatel körszámlapos okosórája

Az Alcatel sem szeretne lemaradni az okosórák dömpingjéről, és akárcsak más területeken, itt is a kellemes árazás lenne az egyik alapvető ütőkártyája az ellenfelekkel szemben a cégnek. Az újdonsággal kapcsolatosan egyelőre semmilyen specifikációt nem hozott nyilvánosságra a vállalat, így csak a látottak alapján lehet felmérni a képességeit.

A terméket jelen pillanatban Wave néven emlegetik az Alcatelnél. Az egyik legfontosabb jellemzője a szerkezetnek, hogy a Motorola Moto 360 és az LG G Watch R órákhoz hasonlóan kör alakú, digitális számlappal lett felvértezve. A készülék előlapjának felépítése kicsit olyan, mintha az említett modelleket vegyítették volna. Vannak a peremén óravonalak, és a kijelző alján feltűnik az az apró fekete sáv, ami egy kicsit megtöri a teljes kört a Moto 360-nál is. A megjelenítő a méretét tekintve leginkább a Motorola megoldásához hasonlít, ezek mellett a G Watch R jelentősen kisebbnek érződik. A panel betekintési szögei jók, így ilyen téren nem lehet rá különösebb panasz. Az eszközház alsó felét is érdemes szemügyre venni, ugyanis itt figyelhető meg az egyik fontos szenzor. Az Alcatel órájába került pulzusmérő, méghozzá olyan, amilyet a Samsung is használ a Gear családnál. Ezáltal jó szolgálatot tehet a mindennapos testedzések során, de akár az idősebb, vagy valamilyen betegségben szenvedő személyek esetében is.

Operációs rendszer tekintetében nem az Android Wear került elő az Engadget első tapasztalatai alapján, hanem valami más, amit vélhetően az Alcatel mérnökei hoztak kalap alá. Nem kell ettől megriadni, a készülék ettől függetlenül még nagyon sok dologra lesz képes. Minden értesítés azonnal olvasható majd az apróság felületén, van benne iránytű, továbbá képes vezérelni az okostelefon kameráját, illetve a zenelejátszó is irányítható vele, és persze a különböző órafelületekből is szép számmal akad majd. Az dizájnerek fémes tokkal álmodták meg az okosórát, így az anyaghasználattal ilyen tekintetben nincs probléma. Várhatóan kényelmesen fog ülni a viselhető kiegészítő a csuklón, ugyanis a szíj belül kellemes, bordázott szilikonos réteggel lett bevonva. Az üzemidejéről semmit nem lehet tudni, de valószínűleg a többi színes kijelzős vashoz hasonlóan ez is legfeljebb 2-3 napot fog bírni a használat intenzitásától függően.

Az egészen meggyőző szerkezeten azért látható nyomai vannak annak, hogy ez egy költséghatékonyabb megoldásnak ígérkezik. Az Android Wearnél például valószínűleg túlságosan drága lett volna a benne foglalt hardver, és ezért kellett maguknak kidolgozni a szoftveres oldalát. A fent megnevezett ellenfeleket már egy egészen izmos, négymagos chip hajtja, ami itt nem fért volna bele a költségvetési keretbe. Illetve ott a szíj, ami belül ugyan kényelmes lehet, de kívülről úgy fest, mint az olcsó karórák idővel kikeményedő gumis pántja. Ráadásul szinte biztos, hogy nem is cserélhető, ugyanis ezen keresztül kell tölteni a gépet. A pántba egy USB csatlakozót építettek, és ezt kell majd bedugni az áramforrásba. Sajnos nem nyúltak speciálisabb technológiákhoz, így például Qi vezeték nélküli töltéshez, vagy mágnesesen csatlakozó felülethez, mint az ellenfelek.

Az Alcatel Wave-vel kapcsolatban még a bemutatás időpontját is csak bizonytalanul lehet találgatni, az pedig teljes rejtély egyelőre, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba. Érdekes azonban, hogy az árát máris hangoztatják. Állítólag mindössze 100 eurót (!) fog kóstálni, ami valóban kedvező lenne figyelembe véve a konkurenseket. A Motorola Moto 360 250 euróért kelleti majd magát, az LG G Watch R pedig egy kicsit még ennél is drágább, előzetesen ugyanis kereken 300 eurót kérnek el érte. Innen nézve az újdonság kompromisszumai sem tűnnek olyan súlyosnak. Zárásul azért azt mindenképpen ki kell még emelni, hogy egyelőre fejlesztés alatt áll a kiegészítő, így a leírt jellemzők még változhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward