Lencsevégen a világ leggyorsabb DDR4-es memóriamoduljai

A G.Skill az IDF 2015 alkalmával villantotta meg a világ leggyorsabb DDR4-es memóriamoduljait, amelyek léghűtés mellett is szépen elketyegnek.

Lencsevégen a világ leggyorsabb DDR4-es memóriamoduljai

Az IDF 2015 alkalmával lehullott a lepel néhány meglehetősen érdekes DDR4-es memóriacsomagról, amelyek a G.Skill műhelyében készültek. Az újdonságok 2 x 4 GB-os kétcsatornás memóriacsomag formájában érhetőek el, effektív órajel tekintetében pedig mindketten túlszárnyalják a 4000 MHz-es álomhatárt.

A G.Skill újdonságai az Intel nemrégiben bejelentett Skylake processzoraihoz, illetve a Z170-es lapkakészlet köré épülő alaplapokhoz készültek, így a bemutatón is Skylake alapú tesztrendszerekben dolgoztak. A tesztkonfiguráció a gyorsabbik modulpárosnál egy Core i7-6700K processzorból és egy ASRock Z170 OC Formula alaplapból, a lassabbik memóriacsomagnál pedig egy Core i7-6700K processzorból és egy ASUS Maximus VIII Hero alaplapból állt.

Az egyik csomag memóriamoduljai DDR4-4133 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, a másik csomagban pedig DDR4-4266 MHz-es memóriamodulok lapulnak – gyakorlatilag ezek a világ leggyorsabb léghűtéssel működő DDR4-es memóriacsomagjai, amelyeket valaha bemutattak. Közös tulajdonság egyébként, hogy mindkét memóriacsomag memóriamoduljai CL19-25-25-45 CR2 időzítés mellett üzemeltek, amihez a lenti fotó alapján 1,4 voltos üzemi feszültség társul.

A TridentZ sorozatot erősítő újdonságok igényes kivitelben kerülnek az üzletek polcaira, azaz nem csak félelmetesen gyorsak, de szépek is, így a modderek szívét is megdobogtathatják.

Az újdonságok remélhetőleg rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem árulták el a gyártó képviselői, hogy az egyes csomagok pontosan mennyibe kerülnek majd. Mivel igazi különlegességekről van szó, borítékolható, hogy rettentően borsos árcédulát aggatnak rájuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward