Lencsevégen a Radeon R7 260X is

A Radeon R9 290X után most a Radeon R7 260X-ről is érkezett néhány fotó.

Lencsevégen a Radeon R7 260X is

A Radeon R7 260X nagytestvérével, a Radeon R9 290X-szel ellentétben nem az abszolút csúcskategóriás, hanem a felső-középkategóriás piaci szegmenset veszi majd célba, ennek megfelelően nem csak teljesítménye, de árcédulája is szerényebben alakul. Az új videokártya a fotók alapján kétslotos felépítésű, egyventilátoros hűtést és normál magasságú nyomtatott áramköri lapot alkalmaz.

A termék pontos tulajdonságaival kapcsolatban még hatalmas a homály: a források egyik fele úgy véli, hogy a Radeon R7 260X a Curacao GPU-ra alapoz, másik felük pedig a Bonnaire XTX GPU jelenlétére szavaz.

A jelenlegi értesülések szerint a Curacao lehet a befutó, amely a Radeon HD 7800-as sorozatot erősítő Pitcairn leszármazottjának tekinthető. A Bonnaire GPU a Radeon HD 7790-es modellen mutatkozott be - a Bonnaire XTX ennek a GPU-nak a "nagyteljesítményű" kiadása lehet.

Érdekesség ugyanakkor az is, hogy a Videocardz.com a Radeon R7 260X esetében egy 640 stream processzorral, 40 textúrázóval és 16 renderelővel ellátott Cape Verde XT GPU-ról tesz említést. A GPU 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat az 1024 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amelynek effektív órajele 5 GHz lehet. A GPU esetében 1000 MHz-es alap órajelre számíthatunk, ha helyesek az információk.

Reméljük, a fotók és a találgatások után nemsokára konkrét információkat is kapunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward