Lencsevégen a PowerColor két GPU-s csúcskártyája

A PowerColor legújabb videokártyája nem lesz kispályás megoldás.

Lencsevégen a PowerColor két GPU-s csúcskártyája

Az elmúlt hét folyamán már láthattuk, hogy hogyan fest a vállalat háromslotos felépítéssel és három darab légkeverővel ellátott Vortex III-as videokártya hűtője, most pedig azzal kapcsolatban is kapunk némi ízelítőt, hogy milyen videokártyára kerül rá a nem mindennapi hűtés.

Miután az elmúlt napokban arról is értesülhettünk, hogy az AMD partnerei Radeon HD 7970 X2-es videokártyák gyártásába kezdhetnek, így már nem meglepő az a tény, hogy a fent említett Vortex III-as hűtő pont egy Radeon HD 7970 X2-es videokártya szörnyetegre kerül fel elsőként. Az újdonság a Radeon HD 7970 X2 Devil 13 nevet viseli és már alapvető tulajdonságairól is lehullott a lepel.

A PowerColor legújabb videokártyája két darab, 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Tahiti kódnévre keresztelt GPU-t hordoz magán, amelyek egyenként 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a saját 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriarészükhöz. A GPU-k minden komponense aktív lesz és a hírek szerint ugyanazokra az órajelekre alapoznak majd, mint amiket a Radeon HD 7970-es modellek esetében már megszokahattunk – ez 925 MHz-es GPU- és 5,5 GHz-es memória órajelet jelent.

Az újdonság – nem túl meglepú módon – egy komoly VRM áramkört kapott, ami három darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozó segítségével szerzi be a  GPU-k számára szükséges áramot – utóbbiaknak köszönhetően 525W-os TDP keret áll rendelkezésre.

A videó kimenetek között ezúttal is a szokásosakat találjuk: két DVI, egy HDMI és két mini-DisplayPort csatlakozó áll rendelkezésre. Az újdonság a hamarosan induló Computex alkalmával természetesen ki lesz állítva, így remélhetőleg további részleteket is megtudhatunk majd vele és várható érkezésével kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward