Lencsevégen a PowerColor hatalmas videokártya hűtője

Egyre inkább trend a háromslotos, háromventilátoros videokártya hűtők terjedése.

Lencsevégen a PowerColor hatalmas videokártya hűtője

Az elmúlt időszakban már több vállalat kínálatában is megjelentek olyan termékek, amelyek a szoksásos kettő helyett három PCI slotnyi helyet foglalnak el az adott PC házban. Elég, ha - többek között - az ASUS DirectCU II-es videokártya hűtőjére, vagy a Zotac ugyancsak háromslotos, háromventilátoros megoldására gondolunk. Nemrégiben a Gigabyte is előrukkolt egy különleges megoldással, a WindForce 5X-szel, ami igen érdekesnek és innovatívnak tűnik.

A legfrissebb hírek szerint a fenti csapathoz a PowerColor is csatlakozik, ugyanis a vállalat mérnökei elkészültek a népszerű Vortex hűtő harmadik generációs kiadásával, amely három ventilátort hordoz magán és háromslotos felépítéssel büszkélkedik. A különleges videokártya hűtővel kapcsolatban eddig meglehetősen kevés információ érkezett, így nagyjából csak arra hagyatkozhatunk, amit a kémfotón látunk.

A háromslotos hűtő fekete-piros dizájnnal rendelkezik és méretéből adódóan rengeteg alumínium hűtőbordát alkalmaz. A GPU-tól az alumínium lamellákhoz minden bizonnyal hőcsövek szállítják a hőt, de hogy ezekből pontosan mennyi van, az majd csak később derül ki.

Az már viszont biztos, hogy az információáradatra már nem kell sokáig várni, ugyanis a cég Vortex III-as videokártya hűtőjével felszerelt termékek már az idei Computex alkalmával bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt. A PowerColor a jelek szerint elsőként Radeon HD 7970 GHz Edition sorozatú videokártyáira szereli fel a Vortex III-at.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward